Usta Çınarların İzinde Projesi’nin Söyleşileri Başladı

Gökkuşağı Derneği’nin ‘Usta Çınarların İzinde Projesi’ kapsamında ‘Şaban Abak'la Sezai Karakoç'un izinde’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Usta Çınarların İzinde Projesi’nin Söyleşileri Başladı

Adıyaman Gökkuşağı Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında gerçekleştirilecek olan 5 söyleşinin ilki gerçekleştirildi.

Belediye Konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Şair-Yazar Şaban Abak katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Mirza Gökdemir Gökkuşağı Derneği'nin Kur'an okumaları, düşünce okumaları, seminerler, söyleşiler, eğitim faaliyetleri, konferans, çalıştay ve panellerle insana, şehrimize ve ait olduğumuz medeniyet dünyasının yarına taşınmasına mütevazi bir şekilde katkı sunmaya çalıştığını dile getirdi.

Gökdemir, Usta Çınarların İzinde Projesi ile de gençlerin değer dünyasının seçkin insanlarının izinde kültür ve değerlerimizle buluşturmayı amaçlandığını belirtti.

Söyleşiye konuk olarak katılan Şaban Abak Sezai Karakoç'un en önemli vurgusunun İslam Milleti olduğunu, İslam Milletinin dirilişi için hepimizin özellikle de gençlerimizin Sezai Karakoç'u çok iyi okunması gerektiğini belirtti.

Gençlere ilk kitap olarak Diriliş Neslinin Amentüsü veya İslamın Dirilişi Kitaplarını öneren Abak Avrasya haritası üzerinden İslam milletinin parçalanmış halini göstererek, sahip olduğumuz enerji kaynaklarının ve zenginliklerin önemini belirtti.

Söyleşiyi okuma grubu gençlerine yönelik öğütlerle tamamlayan Abak; sadece soru çözmeyin, bol bol kitap okuyun, gazete okuyun, İslam dünyasını çok iyi tanıyın, özellikle fen bilimleri ve mühendislik alanlarında üretin tavsiyelerinde bulunarak tamamladı.

Proje kapsamında Şair-Yazar Şaban Abak İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci yurdunda gerçekleştirilen ‘Yeni Türkiye ve İktidar’ konulu söyleşi programıyla STK temsilcilerinden oluşan toplulukla buluştu.

Abak, burada da Türklerin, Kürtlerin, Farslıların, Arapların, Boşnakların, Arnavutların ve İslam’ı kabul etmiş tüm ırkların hep birlikte İslam Milletini oluşturduklarını ve bir gün bu milletin yine bir ve beraber olacağına inandığını ve İslam medeniyetinin yeniden yükselişine tanık olunacağını ifade etti.

Kaynak: İHA