Hakan Albayrak: İsrail adına kendi hükümetine başkaldıranlar

Star Gazetesi yazarı Hakan Albayrak bugünkü yazısında, yolsuzluk operasyonu nedeniyle cemaate yine yüklendi..

Hakan Albayrak: İsrail adına kendi hükümetine başkaldıranlar
Hakan Albayrak, 'İsrail adına kendi hükümetine başkaldıranlar' başlıkla yazısında, başından beri cemaatle birlikte herhangi bir tereddüt içinde olmadan yürüyen AK Parti'nin ikili oynamadığını söyledi. Albayrak, neredeyse devlet kurumlarının cemaat ile anıldığını şu sözlerle belirtti: AK Parti Hükümeti yol boyunca Gülen Cemaati ile birlikte yürüdü ve bundan hiç gocunmadı. Kadrolarını oluştururken Cemaat'e ziyadesiyle itibar etti (öyle ki bazı kurumlar Cemaat'le anılır oldu), asla ayrımcılık yapmadı. Bilakis, hükümetin ayrımcılık yapmadan yoldaş edindiği Cemaat mensuplarından bazıları, bulundukları kurumları cemaat şubesine dönüştürme hevesine kapıldılar ve Cemaat mensubu olmayan kardeşlerine karşı ayrımcı uygulamalarda bulundular. Fevkalade kirli yöntemlerle'rakiplerini' nasıl tasfiye ettiklerine dair hikâyelerin bini bir para.

Cemaatin bütün hükümet kademelerinde ben mantığıyla hareket ettiğini belirten Albayrak, istedikleri gibi MİT'te oynamadıkları için Hakan Fidan'ı düşürme planı içine bile girdiklerini kaydetti:'Her yerde biz olacağız, sadece biz!' ve'Hep bizim dediğimiz olacak, sadece bizim dediğimiz!' anlayışıyla hareket ederek önlerine çıkan herkesi ezip geçmeye ahdeden bu kadrolar, benimsedikleri siyasete mugayir tavırlar sergileyen ve istedikleri kıvama getiremedikleri MİT Müsteşarı Fidan'a, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na ve bilhassa Başbakan Erdoğan'a uzun zamandır diş biliyorlar. Bunu saklama gereğini de duymuyorlar. Niye diş bilediklerini de alenen anlatıyorlar. Mesela, resmi yayın organları olan ve uluslararası sisteme selam çakmaya yarayan Today's Zaman gazetesinde Erdoğan'ın nasıl devrilebileceği üzerine zihin jimnastiği yapıyor ve hükümetle yollarını ayıran hususların en başında İsrail'le ilişkilerin yer aldığını, bu ilişkileri bozan hükümete tavır koyduklarını ilan ediyorlar.

Mavi Marmara olayında Gülen'in açıklamalarını da şöyle eleştirdi:

Fethullah Gülen'in, İsrail'i Gazze'de ve hatta uluslararası sularda meşru otorite olarak gördüğü malum. İsrail'i memnun etmek için kendi din kardeşlerini bozuk para gibi harcamaktan tereddüt etmediği ve O'nun izinden giden “abiler”in cemaat evlerinde gençleri Mavi Marmara'ya karşı kışkırttıkları da malum.....

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!