Artvin’in Macahel Bölgesinde Ağır Kış Şartları Hüküm Sürüyor

Artvin’in Macahel bölgesinde ağır kış şartları hüküm sürüyor.

Artvin’in Macahel Bölgesinde Ağır Kış Şartları Hüküm Sürüyor

Yoğun Kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle haftalardır Borçka ilçesi Macahel (Camili) Köyü ile ulaşım sağlanamazken, Camili Bölgesi’nde yaşayan ve bir süredir erzaksız kalan vatandaşlara kar araçlarıyla erzak ulaştırıldı.

Kış aylarında genellikle Borçka-Camili yolunun büyük bir bölümünde dört metreyi geçen kar nedeniyle köyde çok sayıda vatandaş mahsur kalıyor. Her yıl olduğu gibi yine bu yılda yaşanan kar esareti yine vatandaşı erzaksız bıraktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgeye iş makineler ve kar temizleme çalışmalarını gerçekleştiremedi. Elektriklerin ve telefonlarında çalışmadığı köyde vatandaşlar mahsur kaldı. Kar yağışının sona ermesinin ardından yetkililer harekete geçerek köy yolunu kar araçlarıyla açmayı başardılar. Artvin Atabarı Kayak Merkezine ait Snow Trac (kar üstü yol açma) makinesiyle köyde mahsur kalan köylüler kurtarıldı. Zor coğrafyaya sahip olan bölgenin yollarına düşen yaklaşık 15 noktadaki çığ açılarak köye ulaşım sağlandı. 11 saat süren yoğun çalışmalar sonucu haber alınamayan köylülere ulaşıldı. Ulaşım sağlanan köydeki yaşananlara erzak ve mazot yardımı yapıldı. Köyde kalan öğrenciler ilçeye indirildi.

Yapılan bu çalışma sadece vatandaşların hayatlarını kurtarma amaçlı olmadı. Bölgede kar altında kalan kovanların bulundukları mahalle ve köylere de ulaşan ekipler buradaki arıların da imdadına yetişti. Kar altında kalan arıların bulunduğu kovanların üzerleri açılarak donmak üzere olan arılar da kurtarılmış oldular. Bu operasyonla da milyonlarca arının hayatı kurtarılmış oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Artvin Valisi Kemal Cirit ise görevlerinin il genelinde yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek olduğunu, kış aylarında kar sebebiyle ulaşılamayan Camili Bölgesi’ne belirli aralıklarla kar aracı ile ulaşarak bu bölgede yaşayan vatandaşlara ve hayvanlara erzak ulaştırma gayretini sarf ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA