Topbaş’tan Silueti Bozan Binalarla İlgili Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un siluetini bozduğu için mahkemelik olan Zeytinburnu’ndaki gökdelenlerle ilgili mahkeme kararının henüz kendilerine ulaşmadığını söyledi.


Başkan Topbaş, Miniatürk'te katıldığı sergi açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’un siluetini bozan Zeytinburnu’ndaki binalarla ilgili mahkemenin verdiği kararı değerlendiren Topbaş, kararın henüz kendilerine ulaşmadığını dile getirdi. Başkan Topbaş, bu konuda konuşmanın henüz erken olduğunu ifade ederek, 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği karardan haberdar olduklarını ancak tebligat yapılmadığını söyledi.

“Tebligat geldikten sonra gerekli açıklamaları yaparız” diyen Topbaş, yargı kararlarına saygılı olduklarını belirtti.

Kanal İstanbul ile ilgili 5 köye kamulaştırma tebligatları gönderildiği yönündeki soruları da yanıtlayan Topbaş, bölgeyi fazla tahrip etmeyen ve ekolojisini göz ününde bulunduran bir kanal güzergahı tespit edildiğini ve ilgili bakanlıkların da çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Topbaş, “Bu tebligatlar tabii ki yapılacak. Zamanı gelince projenin ihalesine de çıkılacak” şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, yerel seçim öncesi siyasi partilerin adaylarını açıklamasıyla ilgili sürece de değinerek, “Siyasi partilerin açıklamalarından sonra kararı halk verecek. Karar İstanbullular tarafından değerlendirilecek. Biz ayın 5'inde Sayın Başbakanımızın katılımıyla aday açıklamasını yapacak ondan sonra tabi ki aday süreci bizde başlamış olacak. Burada şunu bir espri olarak söylemek isterim. Neden İstanbul'da değil de Amerika'da. Onu da tabi anlamak mümkün değil. Bu da farklı bir şey. Çünkü İstanbul'a İstanbullular karar verecek. İstanbul'un başkanlığına başkaları karar veremez” dedi.

Dershanelerle ilgili tartışmaların sorulması üzerine de Topbaş, “Bu yerel bir seçim, kentlerimizin geleceği, insanların yaşam alanlarının geleceği demektir. Burada hassasiyetler biraz daha farklıdır. Karar vericilerin hassasiyetlerinin devam edeceğine inanıyorum. Tabi her şey İstanbul. Verilecek kararlar İstanbul için, Türkiye için çok önemli” şeklinde onuştu.
Kaynak: İHA