Şehidin Verdiği Sözü Vali Gerçekleştirdi

Ordu’nun Akkuş ilçesinde, 3 Ağustos 2010 yılında jandarma timine yönelik terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin'in , şehit olmadan önce 16 yaşındaki oğlu Emin Can Pişkin'e verdiği, Fenerbahçe maçına götürme sözünü Ordu Valisi Kenan Çiftçi, gerçekleştirdi.

Şehidin Verdiği Sözü Vali Gerçekleştirdi

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, şehidin oğlu Emin Can Pişkin’i bu hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçına götürdü. Vali Çiftçi, Emin Can Pişkin ve annesinin mutlu olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Vali Çiftçi, yaptığı konuşmada, “Bu şehitler bizim insanımız. Bunların geride bıraktıkları hanımı ve çocukları da bizim evladımız ve akrabalarımızdır. Şehitlerimizin verdiği sözleri yerine getirmekte boynumuzun borcudur. Bende bu çerçevede böyle bir şeyi yerine getirmiş oldum. Çocuğun mutlu olması, annesinin mutlu olması bizi de mutlu etti” dedi.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, konuşmasında şunları söyledi: “Şehidimizin oğlu şehidimizin mezarı başında bir Fenerbahçe forması giymiş, o vaziyette dururken bende merak ettim. Neyin nesidir diye. Şehidimizin oğlu Emin Can Pişkin, şunu söyledi.

‘Babam sağ olsaydı beni bir derbi maçına götürecekti. Söz vermişti. Ben de her derbi maçından önce buraya geliyorum ve dua ediyorum’ demişti. Ben de bunu üzerime vazife edindim. ‘Bir baba, bir şehidimiz böyle bir söz vermişse, bu sözü yerine getirmekte bize düşer’ dedim. Arkadaşlarımı görevlendirdim. Vali Yardımcımız İsa Bey hemen Fenerbahçeli yöneticiler ile irtibata geçtiler. İlk derbi de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiydi. Çocuğumuzu arayıp ‘kabul eder misin?’ dedik. Çocuğumuz ‘tamam, olur’ dedi.

Jandarmadan bir personel görevlendirdik. Personel Adana’ya gitti. Çocuğu aldı, İstanbul’a götürdü. İstanbul’u gezdirdi maça katıldı.

Maçtan sonrada Rıdvan Dilmen, bizzat ilgilendi ve Fenerbahçe tesisleri gezdirildi. Sonra çocuğu Adana’daki ailesine teslim ettiler.”
Kaynak: İHA