Diyabetli Çocukların Ödül Sevinci

Dünya Diyabet Günü nedeniyle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri ve Büyüyen Çocuk Derneği katkılarıyla düzenlenen “Diyabetli Çocuklar Ödül Töreni” DEÜ Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Diyabetli Çocukların Ödül Sevinci
En iyi ortalama HBA1C ve kan şekeri ile düzenli takip ve okul başarısı kriterleri göz önüne alınarak jüri tarafından seçilen 3 diyabetli çocuğa tablet bilgisayar verilirken, diyabetli 7 çocuk ücretsiz diyabet kamp ödülü ile ödüllendirildi.
Ödül törenine İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, çok sayıda diyabetli çocuk ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri Eğitim Sorumlusu Prof. Dr.Bumin Dündar, Türkiye’de ilk kez düzenledikleri törenle diyabetli çocukları bilinçlendirmeyi ve motive etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Diyabetin çocukluk çağında sıkça görülen bir metabolik bozukluk olduğuna değinen Prof.Dr.Dündar, İnsülin’in keşfinin diyabet tedavisinde bir devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak: “Diyabet için biz hekimler hastalık tabirini kullanmaktan kaçınıyoruz. Diyabet bir yaşam biçimidir. Düzenli yaşam, diyet, egzersiz ve düzenli takiple diyabetle birlikte yaşamayı öğrenebiliriz” şeklinde konuştu.

Diyetlerine uyan, düzenli egzersiz yapan ve insülin tedavisi kullanan diyabetli çocukların ise diyabetin yol açabileceği kötü etkilerden korunacaklarını ifade eden Prof. Dr.Dündar, bu yarışmayı diyabetli çocuklarda ve ebeveynlerinde motivasyon ve farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini kaydetti.

Programda Yetenek Sizsiniz yarışmasında finalist olan Grup DİR ve yine aynı yarışmada finale kadar yükselen akıllı köpek Tarçın’ın gösterisi miniklerden tam not aldı.Diyabetli gençlerden oluşan Grup Cadde tarafından verilen mini konserin ardından sergilenen illüzyon gösterisi ise özellikle törene katılan çocuklardan büyük ilgi gördü. Törende 3 minik diyabetli çocuk çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Kaynak: İHA