Yargıtay, Maktulün Kendisini Savunabileceğine Hükmetti

Kastamonu’da 2011 yılında meydana gelen cinayetle ilgili Yargıtay, bozma kararında silahlı vatandaşa karşı maktulün kendisini savunabileceğine hükmetti ve cezai indirime gidilmesini istedi.

Yargıtay, Maktulün Kendisini Savunabileceğine Hükmetti

Olay, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Tabakhane Mahallesi'nde 28 Ocak 2011 tarihinde meydana geldi. İddialara göre, aynı köyden olan sanık Kenan Ü. (27) ile maktul Salih Ö. (46) arasında sınır davası sebebiyle tartışma başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine sanık Kenan Ü., üzerindeki silahla Salih Ö.’ye 4 el ateş etti. Salih Ö., vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlar sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Sanık Kenan Ü. ise, Salih Ö.’yü vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Emniyet güçleri tarafından bir cami imamının evinde saklanırken bulunan sanık Kenan Ü., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Kenan Ü., ilk olarak mahkeme heyeti tarafından kendisini savunamayacak bir kişiyi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Ardından sanık Kenan Ü., davayı Yargıtay’a taşıdı. İtirazı değerlendiren Yargıtay 1. Ceza Dairesi, maktul Salih Ö.’yü normal bir kişi kabul ederek, kendisini savunabileceğini ve bu yüzden cezanın düşürülmesini istedi.

Yargıtay’ın bozma kararını tekrar görüşen Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Kenan Ü. hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapse çevirdi.
Kaynak: İHA