Donmaktan Kurtarılan Köpekler Barınağa Kondu

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde ormanlık alanda donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan 10 köpek Şarköy Belediyesi görevlileri tarafından alınarak hayvan barınağına götürüldü.

Donmaktan Kurtarılan Köpekler Barınağa Kondu

Köpekler, Şarköy'e 16 kilometre uzaklıkta Bulgur köyü mevkiinde ormanlık araziye avlanmak üzere giden Aydoğan Arslan tarafından fark edilmişti. Kar yağışı nedeniyle soğuktan donmak üzere olan köpekleri bulan Arslan, köpekleri sahiplenerek soğuktan korunmaları için arazide yuva yaptı ve köpekleri almaları için yetkililerden yardım istedi.

Köpekler, Şarköy Belediyesi geçici köpek barınağı çalışanları ve hayvanseverlerin yardımıyla barınağa ait köpek toplama aracıyla bulunduğu ormanlık alandan alındı. Barınak önüne götürülen köpekler, görevliler tarafından uyuz ve kuduz aşısı olduktan sonra barınak koğuşuna kondu.

Şarköy belediye başkanı Süleyman Altınok yaptığı açıklamada köpeklerin çevre ilçelerden ve köylerden getirilerek Şarköy’e bırakıldığını ifade ederek “Hayvanları bu kış ayında buraya bırakmak vicdansızlıktır. Bırakıldıkları yerde yerleşim olmadığından yiyecek de yok. Barınağımızda yaklaşık 400 köpeğimiz var. İlçemizde fabrika ve askeriye olmadığından yemek fazlası olmuyor. Kuru mama ve hayvanseverlerin katkılarıyla barınağı ayakta tutuyoruz” dedi.


Köpekleri bulan avcı Aydoğan Arslan köpeklerin belediye tarafından barınağa konmasına çok sevindiğini ifade etti.

Kaynak: İHA