Salih Memecan'dan 'CHP'de adaylık' karikatürü

Salih Memecan'ın bugün Sabah Gazetesi'nde yayınlanan karikatürü CHP'lileri çok kızdıracağa benziyor.

Salih Memecan'dan 'CHP'de adaylık' karikatürü
CHP yönetiminin İstanbul'da her fırsatta sağ seçmene mesaj vermeye çalışan Mustafa Sarıgül'ü aday göstereceği söylentileri, Ankara'da ise MHP'nin eski adayı Mansur Yavaş'a yeşil ışık yakması CHP'yi karıştırdı. Partinin tabanı sol kökenli bir ismin CHP'den aday olması üzerinde yoğunlaşırken CHP'li siyasetçilerden de tepkiler yükseldi.

Konu hakkında konuşan CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz, “Partimizde artık aday olmak için ilk kıstas sağcı olmak. Düne kadar bize küfredenler için oy istediğimiz tabanımız ne der acep. Aylar önce özellikle Alevilerin çekincelerini genel başkanımıza ilettim, uyarı yaptım, listelerin adil olmaması halinde şoklara hazır olunmalı. Dikkat ediyorum eleştirenlerin ortak özelliği, CHP kadrolarını yok sayma ve sağ adaylarla kazanılacak fikri ile partiyi köşeye sıkıştırma. Aslolan sol ve halkçı politikalardır. Siyasi kimliksizlikle kazanılacak seçim sadece kimliksizlerin iktidarı ve yandaşlığı sonucu halktan uzaklaşmaktır.” demişti. CHP'li Muharrem İnce'de Mansur Yavaş ismini üstü kapalı bir şekilde eleştirmiş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Partimize yazık oluyor' ifadesini kullanmıştı.

İşte CHP'deki bu krizi ti'ye alan bir karikatür ise Salih Memecan'dan geldi. CHP'nin parti gözetmeksizin aday aradığına vurgu yapan Memecan şu karikatürü çizdi:

Salih Memecan'dan 'CHP'de adaylık' karikatürü