CHP'de Mansur Yavaş çatlağı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca, sosyal paylaşım sitesi twitter'da Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda yazdığı mesajın CHP'de neden olduğu tepkinin ardından istifa etti.

CHP'de Mansur Yavaş çatlağı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca istifa etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca istifasını genel merkeze sundu. Daha önce MHP'de görev yapan Karaca, Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda parti içerisinden değerlendirme yapan ilk isim olmuş ve "Yavaş partimize hayırlı olsun " ifadelerini kullanmıştı.

Karaca'nın bu açıklamalarına CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tepki göstermiş ve "Bu açıklamayı danışman mı yapar?" diyerek Karaca'yı eleştirmişti.

ŞÜKRÜ KARACA KİMDİR?


1956 doğumlu Şükrü Karaca Tokat-Reşadiye'nin Kabalı köyünde doğdu. Tokat Öğretmen Okulunu bitirdi. İlkokul öğretmenliği sırasında Hukuk Fakültesinde okudu. Avukatlık yaptı. 1996'dan sonraki altı yıl DYP'de danışmandı. Çiller'in hafızalarda kalan pek çok cümlesi onun kaleminden çıktı. 18 Nisan seçimlerinde, DYP'den Ankara milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Geçen yıl birkaç ay ANAP denemesi oldu. Bir şiir kitabı ve bir romanı bulunan Karaca, Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü aldı. Eşi öğretim üyesi. İki çocukları var.