Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Yiğiner Açıklaması

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, "Taksici esnafımızın kullandığı LPG fiyatlarındaki aşırı artışlar, zamlar müşterilere doğrudan yansıtılamadığı için esnafımız mağduriyet yaşıyor" dedi.

Yiğiner, yaptığı yazılı açıklamada Altındağ ve Mamak ilçe genelinde faaliyet gösteren taksi duraklarının temsilcileri ile bir araya geldiğini ve taksici esnafının sorunlarını değerlendirdiklerini bildirdi. Yiğiner, Ankara'da faaliyet gösteren taksicilerin disiplinli ve düzgün çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olduğunu ifade etti.

Ankara'da taksici esnafının eşleri ve çocukları ile birlikte yaklaşık 100 bin kişiye ulaştığını belirten Yiğiner, "Birlik ve beraberlik içerisinde olursak, güçlü oluruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren verdiğimiz mücadele ile aslında Türkiye genelindeki esnafın önünü de açmaya çalıştık. Esnafın sorunlarını çözmeye çalıştık, hep sizlerin menfaati doğrultusunda hareket ettik. Odamız herkese açıktır. Biz taksici esnafımıza hizmet için varız" ifadelerini kullandı.
Geçmişte, genel kurullarında başka şehirlerden ve mesleklerden oy kullananların olduğunu kaydeden Yiğiner, sadece araç sahiplerinin genel kurullarda oy kullanmasını sağladıklarını bildirdi.
Yiğiner, taksici esnafının zorunlu trafik sigortası yüzünden mağdur edildiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Zorunlu trafik sigortaları çok yüksek. Esnaftan ödenmesi mümkün olmayan tutarlarda trafik sigorta primleri istenmektedir. Sigorta şirketleri tarafından taksilere en riskli zorunlu trafik sigorta tarifesi uygulanıyor. Hafif maddi hasarlı ticari araçlara bile çok yüksek fiyatlar çıkıyor. Esnafımızın bu mağduriyeti yeni düzenlemelerle çözüme kavuşturulmalı.
LPG'ye yapılan zamlar bizi zor durumda bıraktı. Taksici esnafımızın kullandığı LPG fiyatlarındaki aşırı artışlar, zamlar müşterilere doğrudan yansıtılamadığı için esnafımız mağduriyet yaşıyor. Evine ekmek parası götürmekte zorlanan esnafımız, günü kurtarmaya çalışıyor."
Kaynak: AA