Cemaat okuluna FBI baskını iddiası

ABD'de Fethullah Gülen Cemaati'yle bağlantılı bir okulun FBI tarafından basıldığı iddia edildi. Haber hakkında Gülen'in avukatından açıklama geldi.

Cemaat okuluna FBI baskını iddiası
FBI, Gülen Cemaatinin Louisiana Eyaleti'ndeki Kenilworth Science & Technology okuluna baskın yaptı. Baskında çok sayıda dosyaya el konuldu. Okulun doğrudan Gülen ile bağlantısı bulunmuyor. Ancak okulun yönetici Gülen okullarının yönetiminde.

ABD'de cemaat okuluna baskının ardından ABD'deki The Clarion Project adlı vakfın sitesinde yayımlanan yazıda, Cemaat'in çok yönlü bir FBI soruşturması altında olduğu belirtildi.

FBI, ABD'nin Louisiana Eyaleti'nin Baton Rouge şehrinde, Fethullah Gülen Cemaati'ne ait bir okulu bastı. FBI baskınla ilgili “kamu güvenliğine yönelik bir tehdit yok” açıklamasının dışında bilgi vermedi.

FBI OKULDAN BELGE ALDI
Olay yerinden bildiren Louisiana merkezli WAFB televizyonu muhabiri, FBI ajanlarının okuldan çok sayıda koli çıkardığını ve bunları bir minibüse yüklediğini ifade etti.

Cemaat okuluna FBI baskını iddiası

Operasyonda FBI ajanlarına, yerel emniyet görevlilerin de yardımcı olduğu bildirildi.

Cemaat okuluna FBI baskını iddiası

SUÇLAMA:ÖĞRETMEN MAAŞLARI CEMAATE AKTARILIYOR
FBI daha önce de Gülen Hareketi'ne bağlı bazı okullarla ilgili inceleme başlatmıştı. Fethullah Gülen'in yaşadığı Pennsylvania eyaletindeki savcıların yürüttüğü soruşturmada, söz konusu okullardaki öğretmenler, vergi mükellefleri tarafından finanse edilen maaşlarının büyük bölümünü 'Hizmet'e aktarmakla suçlanıyor.

Cemaat okuluna FBI baskını iddiası

OKULUN YÖNETİCİSİ AÇIKLAMIŞTI

'Kenilworth Science & Technology' okulunun Gülen Hareketi'yle doğrudan bağı bulunmuyor. Ancak okulu idare eden 'Pelican Educational Foundation' isimli vakfın başkan yardımcısı Karen Fontenot 2010 yılında düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Louisiana'daki Gülen okullarının yönetim kurulunda olduğunu açıklamıştı.

Cemaat okuluna FBI baskını iddiası

GÜLEN'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Bazı internet sitelerinde ‘ FBI Fethullah Gülen Cemaatinin Okulunu Bastı' ‘ Fethullah Gülen'e FBI operasyonu', ‘Fethullah Gülen'e Operasyon' başlığı ile yer alan haberlerde, gerçeği yansıtmayan iddia ve ithamlara yer verilmiştir.

Öncelikle, müvekkilimin kurucusu, hissedarı veya yöneticisi olduğu hiçbir okul bulunmadığı gibi;'Fethullah Gülen cemaatinin okulu' iddiası da gerçeklikten uzaktır.

Habere konu yapılan okul, yöneticilerinin bir kısmının Türk olduğu Pelikan Vakfı isimli kuruluş tarafından işletilmekte olan charter school'dur.

Haberde yer verilen iddialardan sadece FBI yetkililerinin okula gelmiş olduğu hususu doğrudur. Bunun dışında yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Okulda gözaltına alınan hiçkimse olmadığı gibi okula gelinmeden once de bilgi verilmiştir.

Söz konusu okulun öğrencilerinin tamamına yakını fakir aile çocuklarından oluşmasına, Pelikan Vakfı tarafından işletilmeye başladıktan sonra başarı seviyesini ciddi oranda artırmasına ve okulda önceden var olan uyuşturucu, silah, çete, vb. hadiselerin sonlanmasına ragmen bir kesim tarafından sevinç çığlıkları atılarak baskın haberleri yapılması, habercilik anlayışından öte bir davranışla hareket edildiğini göstermektedir.

Müvekkilimle hiçbir ilgisi olmayan bu şekildeki bir hadisenin Baskın ve Operasyon olarak nitelendirilmesi açık bir haksızlıktır. Müvekkilim yasalara aykırı hiçbir faaliyetin içerisinde olmamıştır. Mesnetsiz iddialarla yasalara aykırı işlerin içerisinde göstermeye çalışılması da muhatapların kötüniyetinden başka bir anlam ifade etmeyecektir.

5651 Sayılı Yasa gereğince açıklama metnimizin internet sitenizde yayınlanmasını talep ediyoruz. Saygılarımla

Fetullah Gülen
Vekili
Av.Nurullah Albayrak