Başbakan Erdoğan Şeb-i Arus töreninde neler söyledi?

Dinamit'e canlı yayın telefon konuğu olan Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener, sunuculuğunu yaptığı Şeb-i Arus töreninde Başbakan Erdoğan'ın barış ve sevgi mesajlarını verdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan Şeb-i Arus töreninde neler söyledi?
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Sunuculuğunu Latif Şimşek'in yaptığı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın gündemi yorumladığı ‘Dinamit' isimli programa Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener telefon konuğu oldu. Şeb-i Arus gecesinin sunuculuğunu üstlenen Ertem Şener geceyle ve Başbakan Erdoğan'ın konuşması ile ilgili notlarını anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın söylediklerini her zaman dikkatle takip ettiğini belirten Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener, Başbakan'ın güzel mesajlar gönderdiğini, fitneye ve fesada Hadis-i Şerif'ler, Mevlana'dan güzel sözler, hz.muhammed ile örnekler verdiğini söyledi.

“Üç cümlesinden biri kardeşlik”
Sayın Başbakanımız, eleştirici olmaktan, kardeş olmaktan örnekler verdi. “Din, dil, ırk, milleti bir kenara bırakın bizler kardeşiz” dedi. Yani her konuşmasında da alkış aldı. Şeb-i Arus'da Sayın Başbakanımız konuşuyor, insanlar o kadar aç kalmışlar ki bu kardeşlik konusunda son zamanlarda Sayın Başbakanımız da en güzel şekilde insanlara cevap verdi bu konuda. Şunu söylemek gerekirse açık ve net bir şekilde söyleyeyim, lütfen artık bir şekilde birileri fitneye ve fesada nokta koysunlar. Çünkü Sayın Başbakan artık görüntüsüyle, düşüncesiyle, konuşmasıyla kardeşlik eli uzattı. Üç cümlesinden biri fitneydi. Fitneden söz etti. Üç cümlesinden biri kardeşlik ve fitneydi. Hep “Kardeşiz. Lütfen fitneye engel olsunlar, hep beraber engel olalım” dedi.

Sayın Başbakanımız konuşmasa bile gözlerine bakın anlarsınız fitneye fesada ne kadar karşı çıktığını ve dostluk mesajları verdiğini. Salona da baktım her kesimden insanlar vardı çok etkilendiler. Ara sıra ayağa kalkıp alkışlayanlar oldu. Yerinde oturup alkışlayanlar oldu sürekli. Şeb-i Arus gecesinde bu mesajların verilmesi bence çok önemliydi.