Yemen'deki saldırının dehşet anları kamerada

Yemen Savunma Bakanlığının medyaya dağıttığı güvenlik kamerası görüntüleri, geçtiğimiz hafta bakanlık binasına düzenlenen ve 52 kişinin öldüğü saldırının dehşetini gözler önüne serdi.

Yemen'deki saldırının dehşet anları kamerada
Geçen hafta Perşembe günü gerçekleşen olayda, bir intihar bombacısı ve askeri üniforma giyen saldırganlar bakanlık yerleşkesi içinde yer alan bir hastaneyi hedef almıştı. Olayda 167 kişi de yaralanmıştı.

İntihar saldırganı patlayıcı yüklü aracı, yerleşkenin kapısında havaya uçurmuş, ardından içeri giren saldırganlar, hastanedeki askerler, doktorlar, hemşireler ve sivillere ateş açmıştı.

Hastanenin dışını gösteren görüntülerde, saldırının başlamasından hemen sonra binanın içine doğru koşan insanlar görülüyor. Daha sonra, patlayıcı yüklü araç hastaneye doğru ilerliyor. Hastanenin içinde toplanan insanlar endişe içinde beklerken, bomba yüklü araç havaya uçuyor.


Hastanenin içindeki güvenlik kamerası görüntülerinde ise, bir koridorda toplanan kalabalığın yanına yaklaşan bir saldırgan, el bombasını fırlatıyor.


Hastanenin başka bir bölümündeki kamera görüntülerinde, yaralananlara yardım etmeye çalışan insanlar görülüyor. Bu sırada, bir saldırgan, yaralılar ve diğerlerine yaklaşıp ateş açıyor.
El-Kaide'ye bağlı militanların gerçekleştirdiği tahmin edilen saldırıda, 2 Alman, 2 Vietnamlı doktor, 1 Hintli ve 2 Filipinli hemşire de öldürülmüştü.

Yetkililer, Alman doktorlardan biri ve Filipinli bir hemşirenin saldırganlar tarafından hastane avlusuna çıkarılıp burada vurulduğunu açıkladı. Olayda ölenler arasında, hasta ziyaretine gelen Yemen Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin akrabaları da bulunuyor. Güvenlik güçleri, saldırıyı düzenleyen militanların birçoğunun ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.