Konya’nın Köyleri, Beldeleri ve İlçeleri Topyekün Kalkınacak

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Sarayönü ilçesinin beldelerini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya’nın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istediklerini dile getirdi.

Konya’nın Köyleri, Beldeleri ve İlçeleri Topyekün Kalkınacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde ziyaretlerini Sarayönü ilçesinde sürdürdü. Daire başkanları ile birlikte Sarayönü’nün Kurşunlu, Ladik, Başhüyük, Çeşmelisebil, Kadıoğlu ve Gözlü beldelerini ziyaret eden Başkan Akyürek, lider ülke olmanın yolunun çok çalışmaktan, birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek, güçlü ve lider ülke olmak için güçlü şehirlerin olması gerektiğini dile getirdi. Yeni Büyükşehir Yasası ile daha güçlü şehirlerin oluşacağını ve Türkiye’ye katkı yapacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya’mızın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istiyoruz. Konya’da 6-7 ilçemiz Türkiye’nin en zengin ilçeleri arasında yer alırken 6-7 ilçemiz de en fakir 100 ilçe arasında. Kalkınmada dengesizlik var. Bunun bir bütün olarak dengeye kavuşturulması da sorumluluklarımız arasında” dedi.

ŞEB-İ ARUS TİCARİLEŞTİRİLMESİN
Konuşmasında, Hazreti Mevlana’yı Anma Etkinlikleri’nin devam ettiği bugünlerde Şeb-i Arus adıyla ticari amaçlı programlar düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Şebi- Arus gibi maneviyat ağırlıklı törenlerin ticarileştirilmesine karşı çıkmak gerekiyor. Şeb-i Arus haftasında Şeb-i Arus ismiyle tören düzenlenmesini ve ticarileştirilmesini yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Ladik Beldesi’ni Konya’nın önemli manevi merkezlerinden biri olarak bir kültür merkezi şekline getirmek gerektiğini de vurgulayan Başkan Akyürek, Ladikli Ahmet Efendi’yi anma programlarının ulusal etkinlikler getirilmesinin, Sarayönü’nün ve Konya’nın tanıtımına katkı yaparken gençlere model oluşturma açısından da önem arz ettiğini sözlerine ekledi. Başkan Akyürek, beldelere gerçekleştirdiği ziyaretlerde belde sakinleriyle sohbet ederek sorularını cevapladı.
Kaynak: İHA