Büyükşehir Belediyesinden Hayvan Ambulansı Hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde yaralı ve zor durumdaki sokak hayvanlarına hayvan ambulansı hizmeti vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğünün sahipsiz hayvanların trafik kazaları ve benzeri durumlarda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek için oluşturduğu tam donanımlı hayvan ambulansı, gece gündüz hizmet veriyor.
Türkiye'de ilk ve tek olan uygulamada, hayvan kontrol ekipleri tüm ihbarları değerlendiriyor. Veteriner hekim, hasta bakıcı, hayvan bakıcısı ve enformasyon görevlisinden oluşan ekip, soğuk kış günlerinde de vatandaşlardan gelecek ihbarları bekliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan ağır kış şartları nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanlarını, 332 22 33 no'lu telefonu arayarak bildirmelerini istedi. Akaydın, soğuktan etkilenen ve yaralanan sokak hayvanlarının ambulansla alınarak, geçici hayvan bakım merkezine götürüldüğünü ve bakımlarının yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA