Trabzon'da Kar Paletli Ambulanslar Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor

Trabzon’da 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, özellikle yüksek kesimlerdeki yoğun kar yüzünden ulaşılamayan hastalar kar paletli ambulanslar sayesinde müdahale edilerek hastanelere naklediliyor.


Son 2 gün içersinde Akçaabat ilçesi köylerinde 2 hastaya kar paletli ambulansla ulaşılırken, hastalara yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere sevki yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, 11 Aralık günü saat 04.15 sıralarında bulantı ve kusma şikayeti olan Hasan Aydın isimli hasta ilçeye bağlı Derecik beldesi Maden köyündeki evinden kar paletli ambulans ile alınarak olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Yine aynı gün saat 15.50 sıralarında ise Derecik beldesi Oğulkaya Köyü’nde kronik böbrek yetmezliği bulanan Emine Turan isimli hasta kar paletli ambulans ile alınarak yol koşullarının düzeldiği mevkiye kadar indirilerek buradan da panelvan tipi ambulans ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

Öte yandan Trabzon’da 23 Adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunurken 34 adet kara ambulansı, 5 adet kar paletli ambulans, 1 adet yoğun bakım ambulansı, 1 adet de 4 yataklı ambulans ile Acil Sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü belirtildi. Kar paletli ambulansların 2'si merkezde olmak üzere Sürmene, Çaykara ve Düzköy ilçelerinde konuşlandırılıyor.
Kaynak: İHA