Emet Polisi, Dolandırıcılara Karşı Halkı Bilgilendiriyor

Emet Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda artan telefonda dolandırıcılık olaylarına karşı halkı, dükkan ve çevreye broşür ve afişler asarak bilgilendiriyor.

Broşürlerde, son zamanlarda telefon vasıtasıyla dolandırıcılık suçlarının arttığı belirtiliyor.
Hiçbir kolluk görevlisinin vatandaşlardan para veya kontör istemeyeceğinin altı çizilen afişlerde, şu bilgilere yer verildi:
''Son günlerde gerek cep telefonu gerekse ev telefonları ile vatandaşları arayan kişiler çeşitli yalanlar söyleyerek insanları dolandırmaya çalışıyor. Bu dolandırıcılar, genelde telefonda kendilerini savcı, emniyet görevlisi ve askeri personel olarak tanıtarak vatandaşlardan para talep ediyor. Vatandaşlara hesap numarası vererek bu paraların yatırılması isteniyor. Bunun yanı sıra kontör gibi taleplerde bulunulmaktadır. Özellikle, aranan kişilere telefon numaralarının terör örgütü elinde olduğu bunun için bu durumdan kurtulması için verilen hesaba para yatırılması isteniyor. Vatandaşlarımız şunu unutmamalıdır ki, hiç bir polis, asker veya kolluk kuvvetleri kimseden para talebinde bulunmaz. Buna benzer durumlarda vatandaşlarımız 155'i arayıp ihbar etmeleri gerekmektedir.''
Kaynak: AA