Altındağ Belediyesi'nin Kaçak Yapılarla Mücadelesi Sürüyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve ekibi, kaçak yapılara göz açtırmıyor.

Altındağ Belediyesi'nin Kaçak Yapılarla Mücadelesi Sürüyor

Park, okul, sosyal donatı ve spor alanı arsalarını işgal eden kaçak yapıları ortadan kaldırmaya kararlı olan Altındağ Belediyesi, Doğantepe Mahallesi’nde 25 gecekonduyu yıktı. Doğantepe Mahallesi’ndeki kaçak yapılarda, ahlaka uygun olmayan davranışların tespit edilmesi üzerine harekete geçen Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, bölgeyi gecekondulardan temizledi. Halk sağlığını tehdit eden harabe yapıların, uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri olmasından şikayet eden mahalle sakinleri, gecekonduların yıkılması üzerine rahat bir nefes aldı.

Gecekondu sakinleriyle kurduğu ilişkilerle vatandaşın takdirini kazanan Altındağ Belediyesi, yıkımlarda aldığı önlemlerle de halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Yıkımlar vatandaşla işbirliği içinde, hiçbir sorun yaşanmadan tamamlandı.

“YIKIMLARLA DAHA TEMİZ BİR MAHALLEYE KAVUŞUYORUZ”
Mahallelerinde gerçekleşen yıkımlardan büyük memnuniyet duyan mahalle sakinleri, şikayetlerine duyarsız kalmadığı için Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti. Altındağ’ın her geçen gün daha modern bir görüntüye kavuştuğunu dile getiren bölge halkı, terk edilmiş, boş gecekonduların hem halk sağlığını hem de mahallenin güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Özellikle gece geç saatlerde çok sayıda sorunla karşılaştıklarını dile getiren Doğantepe Mahallesi sakinleri, güvenli bir ortamda yaşamak istediklerinin altını çizdi.

Mahalle sakinleri, “Çocuklarımız için endişeleniyoruz. Bu sağlıksız ortamlarda gençlerin hayatı kararıyor. Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yıkımlarla mahallemiz daha temiz ve daha güvenli oluyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA