SİYAD Onur Ödülleri belli oldu

Sinema Yazarları Derneği Onur Ödülleri'ne bu yıl Serra Yılmaz, Ali Özgentürk ve Macit Koper'e layık görüldü. Ödüller, 20 Ocak 2014 akşamı 46. kez düzenlenecek olan SİYAD ödül töreninde sahiplerini bulacak.

SİYAD Onur Ödülleri belli oldu
Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) 46. kez gerçekleştireceği geleneksel ödül töreni 20 Ocak 2014 Pazartesi gecesi saat 19.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl SİYAD’dan Onur Ödülü alacak sanatçılar, sinema ve tiyatro oyuncusu-çevirmen Serra Yılmaz; yönetmen ve senaryo yazarı Ali Özgentürk; senaryo yazarı, sinema ve tiyatro oyuncusu Macit Koper olacak.

SİYAD’ın Emek Ödülü yayıncı, tasarımcı, fotoğraf sanatçısı ve sinemamızın unutulmaz afişlerine imza atmış olan Erol Ağakay’a verilecek.


Törende, SİYAD’ın 93 üyesinin 2013 yılında sinema salonlarında en az yedi gün ticari gösterime girmiş yerli ve yabancı filmler arasında yapacağı iki turlu değerlendirme sonucunda belirlenecek 'en iyiler' açıklanacak.

Yerli yapımlar kategorisinde en iyi film, yönetim, senaryo, müzik, görüntü yönetimi, sanat yönetimi, kurgu dalları, kadın oyuncu performansı, yardımcı kadın oyuncu performansı, erkek oyuncu performansı, yardımcı erkek oyuncu performansı ile toplam 11 ana dalda verilecek.

Gecede 2013 yılının en iyi yabancı filmi de belirlenmiş olacak. 11 ana dalın yanı sıra en iyi belgesel film ve en iyi kısa film de SİYAD heykelciğiyle ödüllendirilecek.

Karsu’nun mini konser vereceği ve D-Smart'ın bu yıl da yayın sponsoru olduğu geceyi Ceyda Düvenci sunacak. Tören, D-Smart 20. Kanal'da HD kalitesiyle canlı yayınlanacak.