Öğretmen sınıfta bıçaklandı

Batman'da Teknoloji Tasarım Öğretmeni, 3 kişi tarafından sınıfta öğrencilerin gözleri önünde bıçaklandı. Yaralı öğretmen hastaneye kaldırarak tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi gözaltına alındı.

Öğretmen sınıfta bıçaklandı
Olay, Batman'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Petrol Orta Okulu'nda yaşandı. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mehmet Emin Gürmüş, sınıfta bir kız öğrencisini uyararak velisinin okula gelmesini istedi. Aradan dakikalar geçmez iken, okula gelen 3 kişi tarafından sınıfta öğrencilerin gözleri önünde bıçaklandı.

Okul idaresi tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gürmüş, tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi ise polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

EĞİTİMCİLER OLAYI KINADI
4 eğitim sendikası ortak açıklama yaparak yaşanan olayı protesto etti. Petrol Orta Okulu önünde toplanan eğitimciler, yaşanan oların güvenlik zafiyeti olduğunu belirttiler.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, 'Öğretmen arkadaşımız sınıfta ders anlatırken 3 kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Saldırı sırasında elini bıçakların önüne koymasaydı şuanda ölümle pençeleşiyor olabilirdi. Daha önceleri de bu gibi olaylar yaşandı. Olaylarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü herhangi bir önlem de almadı. Okullarda özel güvenlik görevlilerinin olması belki bu tür olayları caydıracaktır. Eğitimci arkadaşlarımızın güvenlikleri tehlikededir.' dedi.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, Türkiye'de eğitimcilere yönelik yasal boşluklar bulunmakta olduğunu belirterek "Bu tür fiilli anlamda saldırıya uğradığımız zaman 'yaşı küçük' denilerek hiçbir cezai işlem uygulanmamaktadır. Buna karşın öğretmenlerden kaza ile de olsa öğrencilere yönelik bir uygulama söz konusu olduğunda mahkemelerde yargılanmakta ve cezalandırılmaktayız. Eğitimciler olarak devletten yasal güvence oluşturulmasını ve okullarda güvenliği sağlamasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, okulda yaşanan olay eğitimcileri ziyadesiyle üzdüğünü ifade ederek, "Bu yaşanan olay ilk değildir sonda olmayacak gibi görünüyor. Eğitimciler açısından bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu olayların tekrar etmesinin sebebi, başta Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri olmak üzere diğer devlet yöneticilerinin toplum nezdinde öğretmeni küçük düşüren, aşağılayan yeri geldiği zaman hakaret eden ifadelerinden de kaynaklandığını düşünüyorum. Bu olayları gerçekleştiren insanlar bu tür demeçlerden, ifadelerden cesaret alıyorlar." diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Aykan Sağırkaya, yaşanan olayın üzücü olduğunu belirterek, bakanlığın bu tür olayların bir daha yaşanmaması için acilen önlem alması gerektiğine vurgu yaptı.

Öte yandan, Batman'da bulunan Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Özgür Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen şube başkanları ortak bir karar alarak, eğitimcilere yönelik şiddetin devam etmesi durumunda iş bırakma eylemine gideceklerini bildirdi.