Mehmet Baransu, Sabah Gazetesi'ne saydırdı

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'dan, Sabah Gazetesi'nin "Taraf'ın yayımladığı MİT belgeleri sahte" haberiyle ilgili sert mesajlar geldi.

Mehmet Baransu, Sabah Gazetesi'ne saydırdı
Taraf Gazetesi'de yayınlanan 'Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı' haberiyle gündemden düşmeyen Mehmet Baransu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Sabah Gazetesi'ne yüklendi.

Gazetenin, “Taraf'ın yayımladığı MİT belgeleri sahte” haberini göz önüne alan Baransu, “MİT'in yayın organı Sabah, MİT belgeleri sahte çıktı diye bir haber yapmış. Yarın Taraf'ta kendilerine okkalı bir cevap vereceğim.” ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesin'den 'MİT'in yayın organı' diye bahseden Baransu, “Sevgili MİT'in yayın organı. Hüseyin Çelik'in bile kabul ettiği belgeleri, bu saçma tezlerle çürütmek için daha zekice haberler yapın” tavsiyesinde bulundu.

Sabah Gazetesi “Taraf'ın yayımladığı MİT belgeleri sahte” başlıklı haberinde Taraf'ın dün 'MİT'e ait' olduğu iddiasıyla yayımladığı belgelerin, MİT'in mahkemelere gönderdiği orijinal belgeleriyle uyuşmadığını yazmıştı. Haberde yazı karakterleri ile yazı dili farklılıklarına dikkat çekilmişti.

İşte Mehmet Baransu'nun o tweetleri:

Mehmet Baransu, Sabah Gazetesi'ne saydırdı

SABAH'IN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu ve MİT, 2004 yılındaki MGK toplantısında “Gülen Cemaati 'ni bitirmek için kararlar alındığı”na yönelik haberler yapan Taraf gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu gelşmeden bir süre sonra ise Cumhuriyet Savcısı Sıddık İlgar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetki sınırları içerisinde bulunan Taraf gazetesinin 28 Kasım 2013 tarihli nüshasının birinci sayfasında, Mehmet Baransu imzalı 'Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı' başlıklı haberin yer alması üzerine resen soruşturma başlatmıştı.

Taraf Gazetesi ise yaşananlar ardından geri adım atmamış MGK toplantısıyla ilgili 8 haberi birinci sayfalarına taşımıştı.