Altındağlı Miniklere Trafik Eğitimi

Altındağlı çocukların her alanda bilgi sahibi olmasını amaçlayan ve bunun için projeler geliştiren Altındağ Belediyesi, Alemdağ Trafik Eğitim Merkezi’nde miniklere trafik eğitimi verdi.

Altındağlı Miniklere Trafik Eğitimi

Çocuk Sevenler İlköğretim Okulu öğrencileri, Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen trafik seminerinde bir araya geldi. Alemdağ Trafik Eğitim Merkezi’nde trafik eğitimi alan öğrenciler, hem teorik eğitim aldı hem de simülatörle araç sürme deneyimi yaşadı. Öğrendikleri trafik kurallarını simülatörle hayata geçiren minikler, büyüklere “Trafik kurallarına uyun” mesajı vermeyi de ihmal etmedi.

HEM EĞLENDİLER, HEM ÖĞRENDİLER
Yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı seminerde trafiğin insan hayatındaki önemi ve slayt gösterisi eşliğinde trafik kuralları anlatıldı. Emniyet kemerinin hem yayaları hem de sürücüleri hayata bağlayacağının altı çizilirken, trafikte hız yapmanın olumsuz sonuçlarından bahsedildi. Trafik işaretleri hakkında da bilgi sahibi olan Altındağlı öğrenciler, simülatör eşliğinde araba kullanma denemesi gerçekleştirerek eğlenceli anlar yaşadı.

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI MESAJLAR
Seminere katılan öğrencilerden Bedirhan Efe Tatlıpınar, trafikle sürekli iç içe olduğunu belirterek trafik kuralarına uyduğunu söyledi.

Ailesinden daha önce trafik hakkında bilgiler aldığını söyleyen Bedirhan, “Hepimiz trafik kurallarına uymalıyız. Trafik eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerekiyor. Arkadaşlarım adına Altındağ Belediyesi’ne bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ederim” diye konuştu.

Aleyna Erkılıç ise büyüklere anlamlı bir mesaj verdi. Trafikte geri dönüşü olmayan sonuçların ortaya çıkmaması için emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini söyleyen Aleyna, karşıdan karşıya geçişlerde yayaların dikkatli olması ve tarfik ışıklarının ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Aleyna, büyüklerine hız yapmamalarını ve kesinlikle alkollü araç kullanmamalarını hatırlattı

Kaynak: İHA