Altındağ Belediyesi Otizmin De Farkında

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Bahar Dalları korosu çok güzel bir örnek.

Altındağ Belediyesi Otizmin De Farkında
Bu koro sayesinde çocuklarımıza ve ailelerine destek olmaya, otistik çocuklarımızın engelleri aşmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, “Engelsiz Türkiye'ye Değer Katanlar” programında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in elinden sertifika alan ve engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü Türkiye’ye örnek gösterilen Altındağ Belediyesi “engelli dostu” olduğunu bir kez daha gösterdi. Gerçekleştirdiği çok sayıda etkinlik ve sosyal sorumluluk projesiyle ‘engelleri aşma’ yolunda büyük adımlar atan Altındağ Belediyesi, otizmli çocukları türkülerde buluşturdu.

Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde çalışmaları devam eden ve tamamı otistik çocuklardan oluşan “Bahar Dalları” isimli Türk Halk Müziği korosu, notalar ve ezgilerle engelleri aştı. Güler Eroğlu’nun koro şefliğini üstlendiği otistik çocuklar korosu, söyledikleri türkülerle adeta bahar dalları açtırdı.

‘BAHAR DALLARI’ KOROSU KULAKLARIN PASINI SİLDİ
Pazar günleri çalışmalarını sürdüren “Bahar Dalları” korosuna çocukların aileleri de büyük ilgi gösterdi. Otizmli çocukların müziğe gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmazken, söyledikleri türküler büyük beğeni topladı. Bahar Dalları Korosu, söyledikleri birbirinden güzel türkülerle kulakların pasını silerken, aileleri de alkışlarla onlara destek oldu.

Daha önce birçok organizasyonda bir araya gelen otizmli çocuklar, müzik eğitimi sayesinde çok mutlu olduklarını söyledi.

Okudukları şiirlerle de büyük beğeni toplayan çocuklar, bir arada olmaktan ve şarkı söylemekten büyük keyif aldıklarını, bu sayede özgüvenlerinin de arttığını sözlerine ekledi.

“BAHAR DALLARI KOROSU ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK”
Otizmli çocukların alınacak iyi bir eğitimle topluma kazandırılabileceğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Bahar Dalları korosu çok güzel bir örnek. Bu koro sayesinde çocuklarımıza ve ailelerine destek olmaya, otistik çocuklarımızın engelleri aşmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Altındağ Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.


Kaynak: İHA