Ak Parti'li İçten, Kocaköylüler İle Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Kocaköy İlçe Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ak Parti'li İçten, Kocaköylüler İle Bir Araya Geldi

İçten, bölgeyi ilgilendiren sorunların çözüldüğünü kaydetti.

AK Parti hükümetinin 11 yılda birçok yenilik yaptığını ve bir çok sorunun çözüldüğünü aktaran İçten, Türkiye’de artık hiç kimsenin başörtüsü sorunu olmadığını dile getirdi. İçten, "Şimdi artık Türkiye’de ne milletvekillerinin ne öğretmenlerin ne devlet memurlarının ne kız çocuklarımızın hiç kimsenin başının örtünmesiyle ilgili bir sorun yok. Artık herkes eşit oldu. bu ne bir adım öne olmak demektir ne bir adım geride olmak demektir. Başını kapatanlar da bu ülkenin vatandaşıdır bizim canımızdır, bizim ciğerimizdir. Başını kapatmayanlar da bu ülkenin vatandaşıdır, yine bizim canımızdır, ciğerimizdir. Biz birileri başını kapattı diye ona pozitif ayrımcılık yapmıyoruz ama biz yine birileri başını kapatmadı diye de pozitif ayrımcılık yapmıyoruz. Bir insan inancı gereği namazını kılacaksa, cübbesini giyecekse, başını örtecekse buna saygı duymak gerekir” dedi.

Bölgede devrim niteliğinde bir adımında Kürt sorununu çözmek olduğunu ifade eden İçten, Kürt sorununun ortadan kalktığını dile getirdi. Kimsenin eline taş vermeden kimsenin eline molotof vermeden, öldürmeden, kırmadan, dökmeden, kimseyi ötekileştirmeden sorunların çözülebileceğini vurgulayan İçten, "Bize çok acılar yaşatan çok bedeller ödeten bir sorunda Kürt sorunudur. Bu sorunu kim bitirdi, AK Parti bitirdi. Biz bundan 11 yıl önce 21 saatte gittiğimiz yolları şimdi 1,5 saatte gidiyoruz. Bundan 11 sene önce AK Parti kurulmadan önce biz 21 saatte gittiğimiz köye şimdi 1,5 saatte gidiyorduk. Biz bundan 11 yıl önce çocuklarımızı okula yolladığımızda okuldaki devlete ait öğretmenler çocuklarımıza Zazaca veya Kürtçe ders verebiliyor muydu, veremiyordu. Ama şimdi verebiliyor. Demek ki sorun bitti. Televizyonda 11 sene önce kimse televizyonda Kürtçe veya Zazaca bir film veya haber izleyebiliyor muydu, izleyemiyordu. Kürt sorununu bitirmiştir ve artık Kürt sorunu yoktur. Hiç kimseyi öldürmeden hiç kimseyi kanunun dışına atmadan hiç kimseyi kovmadan herkesi kucaklayarak herkesi ikna ederek bunu yaptık. Hepimiz insanız, hepimiz kardeşiz abiyiz, bir arada olmalıyız. Kocaköy için Diyarbakır için bu ülke için neler yapabiliriz beraber birlikte kırmadan dökmeden kimseyi ötekileştirmeden bu ülkeye nasıl sahip çıkabiliriz. İstanbul sizin memleketiniz değil mi? İstanbul sizin de memleketiniz benim de memleketim. Bakın Çanakkale’ye gidin, Çanakkale’de ki mezar taşlarına bakın Diyarbakırlı Mardinli Adıyamanlı Trabzonlu Rizeli Ankaralı Antalyalı bir sürü dedelerimiz orada şehit düşmüş. Ne işi var Çanakkale’de? Demek ki Çanakkale benim vatanımdır. Çanakkale Diyarbakırlıların da vatanıdır. Diyarbakır Çanakkalelilerin de vatanıdır. Dolayısıyla bu ülke Hakkari’siyle Edirne’siyle bize aittir. Bizimdir” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından İçten, esnaf ziyaretinde bulundu

Kaynak: İHA