Kütahya, Dünyayı 'Bor Katkılı Çimento''yla Tanıştıracak

Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilerek dünyaya ihraç edilecek. Çimento fabrikasının temeli, gelecek yıl nisan ayında atılacak.


Fabrikanın yapımını üstlenen Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Emet'te fabrikanın kurulacağı yerde incelemelerde bulundu.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'yı ziyaret eden Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, yasal prosedürler sebebiyle fabrika yapımına henüz başlanamadığını söyledi.

Projenin, 135 milyon dolara mal olacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bunun için ilçede 100 dönümlük arazi satın aldık. Bir yandan yatırım için kredi onay aşamasına gelirken, uluslararası firmalar ile bağlantılarımızı da yaptık. Belediye Başkanımızın 'Mevzi İmar Planı'nı hızlandırmasıyla bugün yeni bir aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki yılın nisan ayında temelini atıp inşasına başlayacağız. Fabrikayı 18 ayda tamamlayıp, 2015 yılının ekim ayında açmayı planlıyoruz.''

Borçim Genel Müdürü Mehmet Şahin de Emet'e kurulacak fabrikada normal çimentolara göre yüzde 25 daha dayanıklı, kaliteli bor katkılı gri ve beyaz çimento üretimi yapılacağı bilgisini verdi.

Şahin, 200 bin metrekare alana kurulacak fabrikada ilk etapta 300 kişinin istihdam edileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA