Altındağ’da ‘lezzetli’ Seminer

Altındağ Belediyesi’nin meslek tanıtım seminerleri kapsamında düzenlediği aşçılık seminerine gençler büyük ilgi gösterdi.


İskitler Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi, aşçılık seminerine gençler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı seminerde Altındağlı çocuklar aşçılıkla ilgi merak ettikleri tüm sorulara cevap buldu. Aşçının görevlerinden, söz konusu mesleğin özelliklerine kadar çok sayıda konunun anlatıldığı seminer, profesyonel bir aşçı eşliğinde gerçekleşti.

Yemek yapmanın püf noktalarını öğrenen gençler, yemek sunum biçimleri hakkında da bilgi sahibi oldu. İnsan sağlığının öneminin vurgulandığı seminerde meyve ve sebzelerin mutlaka titizlikle yıkanarak tüketilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

En sağlıklı ve en doğru et tüketimi üzerinde de durulan aşçılık seminerinde yemek pişirme yöntemleri anlatıldı. Altındağlı gençlerin, Osmanlı mutfağıyla ilgili soruları ise dikkat çekti. Mutfak araç ve gereçlerinin nasıl kullanılacağı da aşçılık seminerinin bir diğer konusuydu. Üniversitelerdeki aşçılık eğitimlerine de yer verilen seminerde mutfaktaki hijyenik ortamın aşçılıkta önemli bir unsur olduğu belirtildi. Slayt gösterisi şeklinde devam eden seminerde dünya mutfağından da örnekler verildi

Kaynak: İHA