Niğde-işitme Engelli Öğrenciler Sinema Keyfi Yaşadı

Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği (NİFAD) ile SODES tarafından finanse edilen ve proje ortağı Hüdavend Hatun İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ile yürüttüğü "Sessiz Fotoğraf" projesi kapsamında sinema etkinliği düzenlendi.

Niğde-işitme Engelli Öğrenciler Sinema Keyfi Yaşadı

Sinema etkinliği düzenleyen NİFAD, Çılgın Hırsız 2 animasyon filmine 38 işitme engelli öğrenci ve 27 dernek üyesi olmak üzere 65 kişiye sinema keyfi yaşattı.

Filim öncesi işitme engelli öğrencilere işaret dili ile film hakkında bilgi verildi.

NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner, Sessiz Fotoğraf projesi büyük bir özveri ile yürütmeye devam ettiklerini söyledi.

Sessiz Fotoğraf projesinin bir sevgi projesi olduğunu ifade eden Şahiner açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “İşitme engelli arkadaşlarımızla birlikte güzel vakit geçirmenin keyfini yaşıyoruz. Sessiz Fotoğraf projesi bir sevgi projesidir. Amacımız sessiz hayatlara dokunup, sessiz yüzlerdeki gülümsemeye katkı sağlamaktır. 2014 de de devam edecek projemizde sinema, müze ve öğrenci gezileri ile projenin sosyal ayağını yürütmeye devamedeceğiz. Projeyi yürütmemize yardımcı olan NİFAD gönüllü üyelerimize, Hüdavend Hatun İşitme Engelliler Müdürü Murat Yusuf Tüzün, Proje görevlisi ve işaret dili eğitmenimiz Adem Nuh Dönmez, Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci ve projeyi finanse eden Niğde Valiliği'ne teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

Kaynak: İHA