Balıkçılara Vergisiz Mazot Operasyonu Açıklaması

Samsun'da bir akaryakıt istasyonunun devletin ÖTV vergisi almadığı balıkçılara akaryakıt satmış gibi yapması üzerine düzenlenen operasyonda 17'si balıkçı toplam 28 kişi gözaltına alındı.

Balıkçılara Vergisiz Mazot Operasyonu Açıklaması

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte Bafra'da faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu ile Yakakent ilçesi ve Bafra'nın Koşu köyündeki balıkçı barınağına operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde vergi kaçakçılığı ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından akaryakıt sahibi K.Y., A.Y. ve M.Y. ile 1'i kontrol görevlisi olmak üzere 24'ü balıkçı toplam 28 kişi gözaltına alındı. Devletin balıkçılara satılan akaryakıttan ÖTV vergisi almamasını fırsat bilen akaryakıt sahibinin ÖTV'siz olarak daha ucuza mal olan akaryakıtları balıkçılara satmış gibi gösterip kendi istasyonunda sattığı, balıkçıların da akaryakıtı almış gibi ve balıkçı teknesiyle de denize açılmış gibi evrak düzenledikleri öğrenildi. Anlaşmalı vergi kaçakçılığı ile ilgili 3 ay önce operasyon kapsamında akaryakıt boşaltılırken 14 bin lira akaryakıtın ele geçtiği belirtildi

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan gözaltına alınanların içinde bulunan 17 balıkçı Bafra Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltında bulunan 11 kişinin ise yarın adliyeye çıkarılması bekleniliyor.
Kaynak: İHA