Matab’dan Gündoğmuş’a Hizmet Atağı

Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği(MATAB) Başkanı Recep Barut, Gündoğmuş ilçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Matab’dan Gündoğmuş’a Hizmet Atağı


Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, ilçenin merkez nüfusunun 2 bin 300, toplam nüfusunun ise 8 bin 600 olduğunu ifade ederek; “Şu anda Gündoğmuş nüfusuna kayıtlı yaklaşık 76 bin kişi var. Çalışma ve okuma gibi çeşitli nedenlerle Gündoğmuş nüfusunun 9 katı ilçe dışında yaşıyor. 20 bin kişi Manavgat’ta 15 bin kişi Alanya’da yaklaşık 30 bin kişide Antalya’da yaşıyor. Geri kalanları da Türkiye’nin çeşitli kentlerine dağılmış durumda. İlçemiz, ekonomik sebeplerle oldukça fazla göç veriyor” dedi.

400 TONLUK SU DEPOSU VE İSALE HATTI YAPILACAK
Manavgat’ın Gündoğmuş için ekonomik, ticari ve sosyal bir merkez olduğunu kaydeden Özener; “Manavgat’ın kaderi bizimde kaderimizi belirler. Geçtiğimiz aylarda yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı MATAB’a üye olmamız konusunda davet aldığımızda bunu tereddütsüz kabul ettik. Ancak şuana kadar yapılan yatırımlar, bizim beklentilerimizi kat kat aştı. Gündoğmuş, Antalya’nın ilçeleri arasında suyu kaynağından alan tek ilçe. Bu zaman zaman sıkıntılara yol açıyor. MATAB ilçemizde yaşanan içme suyu sorununa el attı. İlçemize 400 tonluk içme suyu deposu, 3 bin 500 metrelik isale hattı yapımı konusunda 423 bin 620 liralık ihaleyi gerçekleştirdi” dedi.

KÖYLERDEN ÇÖPLERİ TOPLAMAYA BAŞLADIK
MATAB tarafından, köylerin çöpünün toplanması amacıyla 165 adet galvanizli konteyner gönderildiğini kaydeden Başkan Özener; “MATAB’ın verdiği iki personel ve 1 çöp toplama aracıyla ilçemizde bulunan bütün köylerin çöplerini topluyoruz. Nüfusu 200’den az olan köylerde 15 günde bir, 200’den fazla olan köylerde ise her hafta çöp topluyoruz” diye konuştu

MATAB Başkanı Recep Barut da yaptığı açıklamada, Gündoğmuş’a bir vefa borcu içinde olduklarını belirterek, “Bütünşehir Yasası’ndan sonra MATAB’ın varlığı tehlikeye girmişti. Biz MATAB’ı korumak için Gündoğmuş, Akseki ve İbradı’yı birliğimize katılmaya davet ettik"dedi.

MATAB’ın çok büyük bütçesi olmadığını ifade eden Başkan Barut; “Manavgat, Gündoğmuş, Akseki, İbradı hep bir havzanın insanlarıyız. Buraların daha güzel olması için çalışmalıyız. MATAB olarak bizden istenilenlere elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu

Kaynak: İHA