Chp Engelleri Kaldırıyor

CHP Genel Merkezinde engelli vatandaşların kolay erişimine yönelik yeni düzenlemeler yapılıyor.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne tamamlanması planlanan yeni düzenlemelerle genel merkez, engelli vatandaşların yardıma ihtiyaç duymadan dolaşabilecekleri bir bina haline getirilecek.

CHP Genel Merkezindeki asansörde yer alan levhalara kısa süre önce görme engellilerin kullandığı Braille alfabesiyle yazılmış bölümler eklenmişti. Şimdi bu uygulama, tüm bilgi levhalarına eklenerek yaygınlaştırılacak.

Ayrıca bina girişindeki güvenlik bölümünden en üst kata kadar tüm yol ve koridorlara görme engelli vatandaşlar için sarı renkli kabartma yönlendirici yüzeyler eklendi. Danışma önüne de binanın kabartma olarak hazırlanmış bir krokisi konulacak, böylece görme engelli vatandaşların yardım almadan gitmek istedikleri birimleri bulabilmeleri sağlanacak.

Bina içindeki merdiven başı, asansör girişi gibi tehlike oluşturabilecek noktalar da engelli vatandaşlar için uyarı yüzeyleriyle güvenli hale getirilecek.

-Bebek bakım odası

Binandaki engelli tuvaletleri yenilenirken, çocuklarıyla gelen ziyaretçilerin ihtiyaçları doğrultusunda bebek bakım odası da hazırlanıyor.

Konferans salon girişine ve salon içine de engelli sandalyelerinin dolaşımını kolaylaştırmak için rampa ilave edilecek.

CHP, işitme engelliler için ise konferans salonudaki ses sisteminde yeniliğe gidiyor. Bu kapsamda salondaki ses sistemi, işitme cihazı kullananların konuşmacıların sesini çevredeki diğer seslerden ayırarak duyabilmesini sağlayan bir filtreyle geliştirilecek.

Yerel seçimlerin yaklaşmasının da etkisiyle ziyaretçi sayısının arttığı genel merkezde, yeni düzenlemelerle, engelli vatandaşlar ile yaşlı ve çocukların da kolay erişiminin sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: AA