Tika’dan Kazakistan’da Nöropsikiyatrik Tıbbi Sosyal Kurumu’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazakistan’da Kuşum kasabasında bulunan Kuşum Nöropsikiyatrik Tıbbi-Sosyal Kurumu’nun tadilatı tamamlanarak, kuruma malzeme desteğinde bulunuldu.

Tika’dan Kazakistan’da Nöropsikiyatrik Tıbbi Sosyal Kurumu’na Destek

Batı Kazakistan Vilayeti’ne bağlı Zelenovski ilçesinin Kuşum kasabasında bulunan Kuşum Nöropsikiyatrik Tıbbi-Sosyal Kurumu, 1949 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Söz konusu kurumda farklı derecelerde zihinsel engeli bulunan ve bir kısmı fiziksel olarak da engelli olan 1-18 yaş arasındaki 101 çocuğa yatılı olarak hizmet veriliyor. Çocukların hem tedavisi hem de eğitimi, profesyonel sağlık personeli ve pedagoglar tarafından sağlanıyor. Kuşum Nöropsikiyatrik Tıbbi Sosyal Kurumu, Batı Kazakistan Vilayeti’nde bu nitelikte hizmet sunan tek kurum olma özelliğini taşıyor.

TİKA tarafından uzun yıllar boyu onarım görmeyen kurum binasının bütün pencereleri değiştirilerek ve odalardaki halılar yenilenerek çocukların eğitimi için daha modern ve ferah bir ortam sağlandı. Söz konusu projenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, Zelenovski Kaymakamı Karim Jakupov, TİKA Kazakistan Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Evren Rutbil ve Kuşum Nöropsikiyatrik Tıbbi-Sosyal Kurumu yetkilileri katıldı.

Zelenovski Kaymakamı Jakupov törende yaptığı konuşmada, “Türk kardeşlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.


Verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Jakupov, “Verdiğiniz destek sayesinde engelli çocuklarımız daha aydınlık bir ortamda eğitim ve tedavi görecek. Bu projenin başka konularda da Türkiye ile işbirliği başlatmamıza bir vesile olmasını ümit ediyorum” diye konuştu

Tören, çocuklar tarafından yapılan gösterilerle sona erdi

Kaynak: İHA