Matab'ın 2014 Yılı Bütçesi 45 Milyon Lira Olarak Belirlendi

Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinin 2014 yılı bütçesi 45 milyon lira olarak belirlendi.


MATSO Otogar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısına birlik başkanı Recep Barut, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Erşan Özden ile belde belediye başkanları, muhtarlar ve turizmciler katıldı.

Barut, toplantıda yaptığı konuşmada, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin katılmasıyla MATAB'ın kapanmayacağını, tüzel kişiliğinin devam edeceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığının altyapı birliklerine MATAB'ı örnek gösterdiğini ifade eden Barut, "Bazı hazırlıklar var ama şu anda kesin olan MATAB, Türkiye'nin varlığını sürdürecek tek altyapı birliğidir" dedi.

MATAB'ın varlığını sürdürmesi için en büyük iyiliğin İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin yaptığını kaydeden Barut, Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren ve İbradı Belediye Başkanı Kaya'ya teşekkür etti.

Toplantının, dönemin son olağan meclis toplantısı olduğunu bildiren Barut, "30 Mart'ta mahalli idareler seçimleri yapılacak. Büyükşehir Yasası'na göre köylerin tüzel kişiliği kalkacak ve mahalle olacak. 40 üyeli yeni mecliste Manavgat, İbradı ve Gündoğmuş belediye meclislerinin belirleyeceği üyeler ve turizm temsilcileri yer alacak" diye konuştu.

Toplantıda MATAB'ın yapacağı altyapı projeleri, içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarının yer aldığı 2014 yılı yatırım planı ve çalışma programı, oy çokluğuyla kabul edildi. Birliğin 2014 yılı bütçesinin de 45 milyon lira olduğu bildirildi.

Toplantıda, gelecek yıl içme suyuna yüzde 7,88 oranında zam yapılması da görüşüldü.

Manavgat Side Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, dünyada turizmde büyük bir rekabetin yaşandığını söyledi.

Barut, "Otelciler olarak girdilerimiz sürekli artıyor. Bunlara müdahale etme şansımız yok ama burada bizim durumumuzu da düşünerek meclisimizden su ücretlerindeki zam oranının yüzde 4'e çekilmesini istiyoruz. Çünkü Manavgat ekonomisi yüzde 90 oranında turizme bağlı" dedi.

Öneri üzerine su ücretlerine yapılacak zam, yüzde 4 olarak belirlendi.

Kaynak: AA