Dericilerin Baş Belası Hırsız Kamerada

Zeytinburnu'nda iki ay önce 5 ayrı deri dükkanından yaklaşık 150 bin TL değerinde deri malzemesi çalan Onur S, polisin ısrarlı takibi sonrasında yakayı ele verdi.

Dükkanların kepenklerini makasla keserek, deri dükkanlarını soyan şahıs işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, iki ay önce demir makasıyla kilitlerini keserek 5 ayrı deri dükkanına girip yaklaşık 150 TL değerinde deri malzemesi çalan zanlının peşine düştü. Yaklaşık 2 ay süren ısrarlı takip sonuç verdi ve şüpheli yakayı ele verdi.

Zeytinburnu’ndaki hırsız olayında Onur S. isimli şüpheli, gözüne kestirdiği deri dükkanlarına sırayla bir bir girdi. Yine çaldığı bir araçla dükkanlara gelen ve soğuk kanlı bir şekilde dükkanların kepenklerini makasla kesen zanlı, kendi dükkanını boşaltır gibi deri dükkanlarını soyup soğana çevirdi. Hırsızlık anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntülerde; çalıntı araçla dükkanların önüne gelen şahıs, demir kesme makası ile kepenkteki anahtarları kesiyor. Kepenkleri açan şüpheli, daha sonra kapıları kolayca açarak dükkana giriyor ve içerdeki malzemeleri tek tek araca yüklüyor. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar manzarayı görmelerine rağmen müdahale etmemeleri ise dikkat çekiyor. Kepengi ve kapıları açtıktan sonra içeriye giren şüpheli, yüklendiği bir koliyi dışarıya çıkardı. Koli uzun süre araca sokmaya çalışan şüpheli, başarılı olamayınca koliyi parçalara ayırarak arabaya yüklemeye başladı.

Bu esnada kayıtta olan güvenlik kameraları ise ilginç görüntüler yakaladı.

Bir başka dükkana da giren zanlı Onur S. çaldığı deri malzemeleri ile arabayı tıka basa doldurdu. Son olarak çaldığı iki parçayı da arabaya koymak isteyen şüpheli, bu kez aracın kapısını kapatamayınca ilginç görüntüler oluştu. Arabanın kapısını zorla kapatmaya çalışan şüpheli, kapı kapanmayınca iki parça çıkartarak ön tarafa koyuyor ve olay yerinden uzaklaşıyor.

İş yeri sahiplerinin şikayeti üzerine güvenlik kameralardaki görüntülerden yola çıkan Zeytinburnu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, daha önceden hırsızlık sabıkası olan Onur S.'yi tespit etti. Onur S.'nin fotoğrafları tüm polis ekiplerine dağıtıldı.

Deri dükkanı sahipleri ise faturasız deri satmak isteyen kişi ya da kişiler olduğu takdirde polisi aramaları konusunda uyarıldı. Gelen bir ihbarı üzerine polis, Zeytinburnu'ndaki 58 Bulvar üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, Onur S.'yi bulvara girmesi üzerine kıskıvrak yakalandı. Polisin sorgusunda Onur S. derileri hiçbir yere satmadığını kendisinden de bir hırsızın çaldığını söylediği belirtildi.
Emniyette işlemleri tamamlanan Onur S. adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA