Öğretmenlerden Ulucanlar’a Büyük İlgi

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin “24 Kasım’da tüm öğretmenlere Ulucanlar Cezaevi Müzesi girişi ücretsiz olacak” açıklaması üzerine, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni 50 öğretmen ücretsiz gezdi.

Öğretmenlerden Ulucanlar’a Büyük İlgi
Öğretmenler, Öğretmenler Günü’nde önemli bir müzeyi gezmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

“HEM ÖĞRETMENLER HEM DE ÖĞRENCİLER BU MÜZEYİ MUTLAKA GEZMELİ”
Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni gezen 19 yıllık öğretmen Seval Gürbüz, daha önce Ulucanlar Cezaevi’yle ilgili birçok kaynaktan bilgi edindiğini fakat müzedeki atmosferin her şeyden farklı olduğunu söyledi.

Burasıyla ilgili çok şey okuduğunu anlatan Gürbüz, şöyle konuştu: "Özelikle burada yaşanan olaylar, idamlar beni hep etkiledi. Çok da merak ediyordum. Görmeyi çok istediğim yerlerden biriydi. Çok etkilendim gerçekten. Burada yaşananları hissetmeye çalıştım. Özellikle zindanlar, tecritler içler acısı.” Gürbüz, Öğretmenler Günü’nde kendilerine bu imkanı tanıyan Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti.

Altındağ Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenleri unutmamasının çok memnuniyet verici olduğunu söyleyen Gürbüz, Altındağ Belediyesi’nin tarihi unutturmamak adına gerçekleştirdiği faaliyetlerin gelecek nesillere büyük katkı sağlayacağına da işaret etti. “Ulucanlar Cezaevi gibi önemli bir yerin restore edilip halka açılması çok büyük bir başarı” diyen Gürbüz, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin müzeyi mutlaka gezmeleri gerektiğini vurguladı.

“ÖĞRETMENLERİN GÖREVİ ÇOK ÖNEMLİ”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, öğretmenlerin çok önemli bir görev üstlendiğini, eğitimcilerin gelecek nesillerin yetişmesinde büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu söyleyen Tiryaki, tüm öğretmenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA