Trabzon’da ‘5 Yıldızlı Otel’ Hareketliliği

Trabzon’da son aylarda başlayan çalışmalarla birlikte ‘5 yıldızlı otel’ hareketliliği başladı.


Trabzon’da bulunan doğa güzelliğini değerlenmek isteyen farklı firmalar tarafından son aylarda yapılan çalışmalarla birlikte 5 yıldızlı otel inşaatlarına başlandı. Arap turistlerin gözdesi olan Trabzon’da sadece 2 otel bulunurken, inşaatların bitiminin ardından 3 tane daha beş yıldızlı otel eklenecek.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Söğütlü beldesinde 2015 yılında hizmete açılması planlanan Hilton Garden Inn Trabzon Oteli projesinde 100 kişilik bir istihdam sağlanacak. Yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana kurulacak olan deniz ve şehir manzaralı otel, bünyesinde 224 yatak kapasiteli 173 oda bulunduracak. 2 adet özel süit, 12 adet süit, 120 kişilik modern alakart restoran, yemek düzeninde 420, oturma düzeninde 800 kişilik balo salonu olacak. 4 adet toplantı salonu, teras mekanlar, fitness center, sauna, fin hamamı, kapalı yüzme havuzu, özel plajı ve kapalı otopark da olacak.

Trabzon’un Yalıncak beldesinde 2015 yılında bitirilmesi hedeflenen Ramada Plaza Hotel & Spa, Karadeniz’in en büyük konferans salonu olacak. 3 adet şık restoranı olacak. 20 bin metre kare arsa üzerine 40 bin metre kare toplam inşaat alanının bulunduğu otelde, 360 oda, 700 yatak ve bin 500 kişilik konferans salonu bulunacak. Otelin içinde 3 bin metre karelik spa bulunacağı öğrenilirken, açık ve kapalı yüzme havuzlarının da yapılacağı belirtildi.

DÜNYA TİCARET MERKEZİNİN YERİNE 5 YILDIZLI OTEL
Trabzon’da son olarak dün gerçekleşen sözleşmeyle birlikte Yomra ilçesi Kaşüstü beldesindeki Dünya Ticaret Merkezi yıkılarak yerine beş yıldızlı bir otel yaptırılacak. Yapılacak olan yatırımın yaklaşık maliyetinin 95 milyon dolar civarında olduğu, 5 yıldızlı otelde 330 standart oda, 44 süit oda 4 adet kral dairesinin bulunacağı belirtildi. Yaklaşık 700 yatak kapasiteyle hizmet verecek olan otelin içerisinde ayrıca 2 bin kişilik çok amaçlı kongre merkezi, 7 bin metrekarelik fuar alanı da yer alacak.
Kaynak: İHA