Engelliler 'Kamyon”la Festivalde

Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında “Kamyon” adlı oyun sanatseverlerle buluştu.

Engelliler 'Kamyon”la Festivalde

Oyuncu kadrosunda Nazım İriç, Mustafa Türker, Güven Arslan, Utku Ak, Osman İlhan, Fatma Ataş, Aslan Üre ve Aytaç Işık’ın yer aldığı “Kamyon”, festival süresince her akşam bir oyuna ev sahipliği yapan 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Yön Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan ve yoğun katılımın olduğu oyun, engellerine rağmen hayattan kopmayan tiyatrocular tarafından sahneye taşındı. Mehmet Baydur’un yazdığı “Kamyon”un danışmanlığını Devlet Sanatçısı Turgay Tanülkü, yönetmenliğini ise Erdem Öksüz yaptı. Engelliler tarafından sahnelenen ve araçları sapa bir yolda bozulunca kalan dört kişi ile karşılaştıkları iki köylünün hikayesini anlatan oyunun tanıtımında, “Biz toplumun önümüze koyduğu engellerle büyüdük” sloganı yer aldı.

Tiyatro sonunda söz alan yönetmen Erdem Öksüz, “3 yıl önce tiyatroya başladık. Engellileri Altındağ, Yenidoğan, Çinçin gibi bölgelerden yoksul ailelerden seçtik. Sanat yapan bir atölyeyiz” dedi.

Festival kapsamında 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu, 23 Kasım Cumartesi “Londra’da Acı Komedi”, 24 Kasım Pazar “Karış Karış” ve 25 Kasım Pazartesi “Kadın Ölüleri” adlı oyunlara ev sahipliği yapacak. Oyunların başlama saati ise 20.00 olacak

Kaynak: İHA