Başkentte Nefes Kesen Saatler

Başkent’te polisin dur ihtarına uymayan 3 kişi bir polis memuruna ateş edip kaçtı.

Polisi yaralayan şahıslar nefes kesen bir kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı.
Olay, gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yunus ekipleri, Altındağ Atmaca Sokak’ta, içinde 3 kişi bulunan 06 VSZ 06 plakalı çalıntı otomobili durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan şahıslar etrafa ateş ederek kaçmaya başladı.

Kaçan otomobilden edilen ateş sonucu, bir polis memuru yaralandı. Yaralanan polis memuru Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu andan itibaren Altındağ ve Aydınlıkevler arasında müthiş bir kovalamaca başladı.

Sivil ve resmi polis ekiplerinin peşine düştüğü saldırganlar, Aydınlıkevler Uzayan Sokak üzerindeyken, çıkmaz sokağa dönünce araçlarını terk etti.

Polis ekipleri, kaçışlarını yaya olarak sürdüren saldırganlardan K.A.’yı Uzayan Sokak civarında yakaladı. Kaçan diğer 2 kişinin peşine düşen polis ekipleri, geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Saldırganlardan M.Y. çemberin daralmasıyla Altındağ Samsun Yolu üzerindeki bir benzin istasyonuna saklandı. İstasyon çalışanlarının ihbarı üzerine harekete geçen polisler, M.Y.’yi kıskıvrak yakaladı. Polis ekipleri bu andan itibaren, Ş.A.T isimli diğer saldırganın peşine düştü. Saldırganın ikamet adresini belirleyen polis ekipleri, Ş.A.T.’yi evinde kıskıvrak yakaladı.

Öte yandan yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı

Kaynak: İHA