Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Kasım Ayı Çalışmaları

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Çobanlar AK Parti üyesi emekli öğretmen Ünal Yılmaz, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi meclis üyelerinin vefa göstererek öğretmenlerini telefon ile de olsun aramalarını istedi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Kasım Ayı Çalışmaları

İl Genel Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Kasım ayı çalışmalarının 18. oturumunda gündem dışı söz alan Ünal Yılmaz, meclis üyelerine öğretmenlerine vefa göstermeleri çağrısında bulundu. Meclis üyesi duygu dolu konuşmasında şunları söyledi:
“Kimse alınmasın ama dünyanın en saygın mesleklerinden birisi de öğretmenliktir. Bu saygınlık, öğretmenlere üstünlüğünü gerektirmiyor, öyle de zaten görmüyoruz. Okula ilk vardığınızda öğretmenden başka kimseyi bilmeyiz. Şiirler yazarız öğretmenle ilgili, şarkılar bestelenir, güzel sözler vardır; ‘Ülkeleri kurtaranlar yalnız ve sadece öğretmenlerdir’ gibi. Hz. Ali’nin de güzel bir sözü de, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ dediği gibi. Öğretmenlik bu kadar saygın bir meslek ve toplumumuzda da saygınlığı olduğuna inanıyorum. Ancak sorunlarımız da yok değil. Atanamayan öğretmenler bizim kanayan yaralarımızdan biri. Zaman zaman öğretmenlere yapılan saldırılar bizi üzen sorunlardan. Biz biliyoruz ki öğretmenler bu toplumun gerçekten saygın insanları. Gerçekten vefa diye bir duygu var, bize bir harf öğreten bir öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Günü bir telefon edelim. Gidelim ellerini öpelim” diye konuştu.

Yılmaz'a diğer meclis üyeleri de destek verdi.
Kaynak: İHA