İnşaatı Tamamlanan Köprü, 26 Yıl Sonra Hizmete Açılacak

Kastamonu'da 1987 yılında inşaatı tamamlanan ancak kamulaştırma sorunları nedeniyle kullanılamayan köprü, 26 yıl sonra hizmet verecek.


Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 1985'te temeli atılarak 1987'de tamamlanan 2. Çevreyolu Köprüsü'nün kamulaştırma sorunları nedeniyle bağlantı yollarının yapılamadığını belirtti.

Bu nedenle köprünün hizmet vermediğini anlatan Arslan, göreve geldiği ilk günden bu yana öncelikli ve önem arz eden projeleri arasında köprünün de yer aldığını kaydetti.

Uzun süredir açılmayı bekleyen köprünün Taşköprü'nün gelişmesi için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Bu sayede çok sayıda köyümüz de rahata kavuşacak. İnanıyorum ki bu sayede ilçe halkı daha rahat edecek. İlçemiz için hayati önem arz eden bu projenin ihaleye çıkmasındaki desteklerinden dolayı Vali Erdoğan Bektaş, milletvekilleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Köprünün faaliyete geçmesiyle ilçeye adını veren tarihi Taşköprü'nün yükünün hafifleyeceğini dile getiren Arslan, "Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen çevreyolunun yapımının bitmesiyle ilçemiz yeni bir çehreye daha kavuşacak" diye konuştu.

- "Taşköprü'nün trafik yükünü yüzde 60 oranında azaltacak"

Köprünün bağlantı yollarının yapım ihalesini alan firmanı yetkilisi Erkan Uğurlu da Ağcıkişi ve Ethem mahalleleri arasınrda yer alan ve yaklaşık 30 yıl önce başlanılan 2. çevre yolunda gerekli bağlantıların yapıldığını belirtti.

Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Uğurlu, şunları kaydetti:

"İkinci çevre yolunun Taşköprü için dev bir projedir. Aşılması çok güç bir güzergahta çalışmaları sürdürdük. Güzergahımızda dere yatağı var. Öncelikli olarak zemin iyileştimeleri yapıldı. Zeminde 2 metrelik taş tahkimatları yaptık. Ayrıca bataklık ve balçıkları temizledik. Temmuz ayından bu tarafa projede toplamda 65 kişi çalıştı. 2. çevreyolu 20 metre genişliğinde bir yoldur. Tarihi Taşköprü'nün trafik yükünü yüzde 60 oranında azaltacak."

Kaynak: AA