Eğirdir'de Suya 5 Yıldır Zam Yapılmadı

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ''Eğirdir halkı göreve geldiğimizde Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyordu. Suyu yüzde 50'den fazla ucuzlattık ve 5 senedir de zam yapmıyoruz" dedi.


Özmeral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dışarıdan gelen ve ilçe halkının şebeke suyunun Eğirdir Gölü'nden sağlandığını düşündüklerini ancak sadece Isparta Belediyesi'nin gölden içme suyu temin ettiğini söyledi.

İlçedeki abonelere İller Bankası tarafından yapılan sondaj kuyularından su sağlandığını ifade eden Özmeral, daha önce kullanılan şebeke suyunun bulanık ve aşırı kireçli olduğunu kaydetti.

Eğirdir Gölü'nün Türkiye'nin dördüncü büyük tatlı su, içme suyu rezervi bakımından ise en büyük gölü olduğuna dikkati çeken Özmeral, gölün ırmaklarla değil, kaynak sularıyla beslendiğini anlattı.

Göl suyunun şebekede kullanılabilmesi için yeni bir tesis kurulması gerektiğini bildiren Özmeral, tesisin ileride yapılabileceğini, ilçe halkına bu kaynağı kullandırabileceklerini belirtti.

Yerel seçimlerden sonra göreve geldiğinde Eğirdir halkının, Türkiye'nin en pahalı suyunu kullandığını ifade eden Özmeral, şöyle devam etti:

''Yaklaşık 8 bin 500 aboneden 6 liraya yakın katı atık maddesi vergisi alınıyordu. Bunu kaldırıp su fiyatını yüzde 50'den fazla ucuzlattık ve 5 yıldır suya zam yapmadık. 2014'te de suya zam yapmayacağız. 4,5 lira olan suyun tonunu 2 liradan satıyoruz. Önceden 60 lira fatura ödeyen vatandaşımız, bugün 18-20 lira fatura ödüyor. Bu sayede halkımızdan aşırı miktarda alınan parayı iade etmiş oluyoruz. Halkımız 5 yılda ortalama 2 bin 500 lira kar etmiş oldu."

Kaynak: AA