Geleceğin Üniversitelilerine Meslek Gezisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi ve kültürel mekanlarını vatandaşlara tanıtmak amacı ile hayata geçirdiği Gez-Gör Kocaeli Programı Nuh Çimento Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini ağırladı.

Geleceğin Üniversitelilerine Meslek Gezisi

Öğrenciler Kocaeli’deki daha önce görme fırsatı yakalayamadıkları yerleri gezerken Kocaeli Üniversitesi’nde gelecekteki edinebileceği meslekler hakkında bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Gez-Gör Kocaeli Programı kapsamında okullarından otobüslerle alınan Nuh Çimento Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ilk olarak Buz Pateni heyecanı yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Binası’nda eğlenceli dakikalar geçiren öğrenciler ardından Orhan Cami’sine geçti.

Kocaeli’nin fetih simgesi ve en eski camilerinden olan Orhan Camisi’ni gezen öğrenciler Seka Kültür Evlerini de dolaştıktan sonra Kocaeli Üniversitesi’ne geçti. Burada üniversitedeki bölümler, eğitim sistemi konularında sunum dinleyen öğrenciler, öğretim üyeleri tarafından merak ettikleri sorulara cevaplar buldu. Öğrenciler ardından Üniversite laboratuvarlarını dolaştı.

Nuh Çimento Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri gezi programının kendileri için çok yararlı geçtiğini dile getirerek ileride okuyacakları bölümlerle alakalı bilgiler aldıkları için çok memnun olduklarını ifade etti.

Öğrenciler kendileri gibi birçok kişiye önemli kazanımlar sağlayan bu hizmeti hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kaynak: İHA