Başkan Çoban, Merkeze Bağlanan Köylerin Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanan 10 köyün muhtarı ile bir araya geldi.

Başkan Çoban, Merkeze Bağlanan Köylerin Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, ilgili kararname ile merkeze bağlanan Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köylerinin muhtarları eksiksiz olarak katıldı.

Bazı köylerin azaları da toplantı da yer aldı. Afyonkarahisar'ın mahallesi olan bu köylerde yapılacak çalışmaların bazılarını muhtarlarla paylaşan Başkan Çoban, "Yapacağımız hizmetlerle bu mahallerimizin çehresi değişecek. Kazandığımızın 10 mislini harcayacağız" dedi

Yapılan düzenleme ile ilgili olarak muhtarlara bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, düzenlemeye muhtarların ya da vatandaşların tepkisinin olabileceğini; ancak şuan ülkenin yüzde 75'inde köy diye bir şeyin kalmadığını söyledi.

Birçok köyün imar yetkisinin belediyede olması ile ilgili kısa bir dipnot geçen Başkan Çoban, "İmardan rant sağlanıyor falan diyorlar. Belediyeler imardan rant sağlamaz, aksine para harcar" dedi.

“ÖZEL İDAREMİZİN YAPTIĞININ 3-4 KATI HİZMETİ YAPACAĞIZ”
Artık Afyonkarahisar'ın mahallesi olan bu köylerde yapılacak bazı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Çoban, "Köylerimizde daha doğrusu mahalle olan bu yerlerde, sinek, koku ve çevre kirliliği olmayacak. Bakın Avrupa'daki köyler inanın bizim şehirlerimiz gibi olmuş. Bizim köylerimiz de şehir gibi olacak. Çok kısa bir süre içerisinde bu köylerimizde temizlik çalışmasına başlayacağız. Tüm sokaklarımızı caddelerimizi pırıl pırıl yapacağız. Personelimiz ve ekipmanlarımız hazır" dedi.

10 köyün 9'un da okul bulunduğunu belirten Başkan Çoban, bu 9 köydeki okullara hemen masa tenisi, bilgisayar ve projeksiyon cihazı göndereceklerini söyledi.

Muhtarlara da en iyisinden birer bilgisayar ve yazıcı vereceklerini kaydeden Başkan Çoban, bu mahallere internet bağlantısı kurulması için Bilgi İşlem Servisi'nin çalışma yapacağını söyledi.

Çocukları da unutmayan Başkan Çoban, kendilerine yer gösterilmesi halinde çocuklar için en güzelinden bir oyun bahçesi yapmaya hemen başlayabileceklerini söyledi.

Toplantıda, muhtarların istek ve önerilerini de dinleyen Başkan Çoban konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bizim imkanlarımız başka yerlerle mukayese edilemez. Valimizle iyiyiz, Bakanımızla iyiyiz, Başbakanımızla iyiyiz. Allah'ın izni ve yardımıyla çözemeyeceğimiz bir şey olmaz. İnşallah yapacağımız hizmetlerle ilimizin mahallesi olan bu köylerin çehresi değişecek. Kazandığımızın 10 mislini harcayacağız. Son 11 yılda köylerimize yapılan hizmet hiçbir zaman yapılmadı; ancak biz Özel İdaremizin yaptığının 3-4 katını yapacağız. Çünkü paramız ve imkanımız var"
Kaynak: İHA