Avrupa Birliği Projesi 'Health 4 Youth” Tad’da

Koordinatörlüğünü, Aydın Türk Amerikan Koleji’nin üstlendiği “Health 4 Youth” (Gençlik için sağlık) Comenius projesi, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden öğretmen ve lise dengi öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Birliği Projesi 'Health 4 Youth” Tad’da

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğretmenlere düzenlenen törenle katılım sertifikası verildi.

Ayrıca, Kolej öğrencileri ile birlikte gelen öğretmeler tarafından yapılan ebru sanatı resimler kendilerine hediye edildi.
Okul eğitiminde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen bir hayat boyu öğrenme programı olarak tanımlanan Gençlik için sağlık Comenius okul eğitim programı, Avrupa Birliği ülkelerinden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Avrupa Birliği ülkeleriyle kültürel paylaşım platformu olan, Comenius projesi kapsamında, İtalya’dan iki öğretmen dört öğrenci, Çek Cumhuriyeti’nden üç öğretmen ve iki öğrenci Polonya’dan üç, öğretmen katıldı.

Aydın Türk Amerikan Koleji Genel Müdürü Selçuk Çepehan, “Avrupa Birliği ülkeleriyle kültürel paylaşım platformu olan Comenius projesinin koordinatörlüğünü, Aydın Türk Amerikan Koleji aldı. Biz; eğitimin projeler ve programlar sayesinde daha verimli hale getirilebileceğinin farkındayız. Çünkü eğitim, insan kalitesini belirleyen en önemli kriterlerden biridir. Sınırların giderek yok olduğu küreselleşen dünyamızda eğitimin önündeki tabularda yıkılmış, insanlar arasındaki kültürel paylaşım, tüm değerlerde olduğu gibi eğitimde de etkisini göstermiştir” dedi.

Kaynak: İHA