Başkan Tiryaki Altındağlılarla Konya’ya Gitti

Altındağ Belediyesi’nin 7 yıldır sürdürdüğü Konya gezileri devam ediyor.

Her gün Ankara’dan Konya’ya hareket eden hızlı trenin 2 vagonunu Altındağlılar dolduruyor. 90 kişilik gruplar halinde Konya’ya giden Altındağlılara bu kez Başkan Veysel Tiryaki de eşlik etti. Karapürçek Mahallesi sakinleri ile Konya turu yapan Başkan Tiryaki, kendisinin de aynı mahallede oturduğunu ve komşuları ile seyahat etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
7 YILDA 24 BİN KİŞİ KONYA’YA GÖTÜRÜLDÜ
24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ne devam eden kadınları ve eşlerini kültür turları kapsamında Çanakkale, Bursa, İstanbul ve Konya’ya götürdüklerini söyleyen Başkan Tiryaki, 2006’dan bu yana Konya’yı 24 bin kişinin ziyaret ettiğini aktardı. Son 2 yılda ise 6 bin 860 kişinin Konya’ya hızlı trenle seyahat ettiğini belirten Veysel Tiryaki, rehberler eşliğinde düzenlenen bu gezilerin Altındağ Belediyesi’nin yürüttüğü eğitim çalışmalarının bir parçası olduğunu dile getirdi.

İLK KEZ HIZLI TRENE BİNDİLER
Pek çoğu hızlı trene ilk kez binen Altındağlı beyler, Başkan Tiryaki ile seyahat etmekten mutluluk duyduklarını iletti. Önce Mevlana Türbesi’ni gezen grup, ardından da Üçler Mezarlığı’nda dua okudu. Daha sonra Aladdin Tepesi, Aladdin Camisi, Karatay Medresesi ve İnce Minareli Camii, öğle yemeğinin ardından ise Şems-i Tebrizi Camisi ve türbesi ziyaret edildi. Konya’yı karış karış gezerek keşfeden Altındağlılar günün sonunda alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARININ PARÇASI
Altındağ Belediyesi olarak 2006 yılından beri Türkiye’nin farklı illerine geziler düzenlediklerini aktaran Başkan Tiryaki, “Hem kadınlar, hem beyler faydalanıyor bu gezilerden. Altındağlılar, hiçbir ücret vermeden hızlı trenle seyahat edip Konya’yı ve Mevlana’yı rehberlerin anlatımı ile tanıyorlar.” dedi.

Başkan Tiryaki bu gezilerin turistik gezi olmadığını, Altındağ Belediyesi’nin eğitim projesinin bir parçası olduğunu vurguladı

Kaynak: İHA