60 Saniyede Otomobil Çalabilen Hırsız Yakalandı

Bir otomobili 60 saniyede, bir gecede 5 otomobil çalabilen Murat T. ile ona yardım eden 3 kişi yakalandı. Hırsızların yaklaşık dört ayda çaldığı 23 otomobil sahiplerine teslim edildi.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Yenimahalle, Keçiören, Altındağ ve Mamak'ta "Uno" marka araçları çalan zanlılar üzerinde çalışma başlattı.

Polis, Taner Y. ve Emrah Ş'yi çaldıkları otomobilde yakaladı ancak Murat T. kaçtı. Polisin operasyonu sonucu Murat T. ve M. H.Ü. de gözaltına alındı.

"Kör" lakabıyla tanınan Murat T'nin, bir aracı 60 saniyede çalabildiği belirtiliyor. Bir gecede 5 otomobil çaldığı iddia edilen Murat T'nin ayrıca 100'den fazla suç nedeniyle emniyette kaydının olduğu öğrenildi.

Polisin geçen yıl düzenlediği ve "Süpürge" adını verdiği operasyonda 32 kişi yakalanmış, zanlılardan 26'sı tutuklanmıştı. Murat T'nin de "Süpürge" operasyonunda yakalanarak tutuklandığı ancak bir buçuk ay sonra serbest kaldığı belirlendi.

Çaldığı arabalarda uyuyan, "Süpürge" operasyonu sonrasında emniyete gelişinde polise, bir daha hırsızlık yapmayacağına dair söz veren ancak sözünü tutmayan Murat T'nin bu kez polislere "söz veremeyeceğim" dediği iddia edildi.

Polis, dört ayda çalındığı belirlenen 23 "Uno" marka otomobili sahiplerine teslim ederken, zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

-Lastik hırsızları da yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de otomobillerin lastiklerini çalan İ. D.,A. Y.,İ. B.,Ö. Ö. isimli dört kişiyi yakaladı. Bulundukları bölgede çelik jantlı araçların lastiklerini söktükleri bildirilen zanlıların depo olarak kullandığ yerde 31 lastik ele geçirildi.

Zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA