Zeytinburnu’nda 3 Saat Süren Rehine Krizi

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde geceyarısı kız arkadaşını bıçakla rehin alan genç, polislerin uzun süren çabası sonrası güçlükle ikna edildi.


Edinilen bilgilere göre, 01.00 sıralarında ilçeye bağlı Çırpıcı Mahallesi Seyit Nizam Caddesi 2. Taşocağı Sokak’taki 4 katlı bir apartmanın birinci katında meydana geldi. İddiaya göre, evde genç bir kızın erkek arkadaşı tarafından bıçak zoruyla rehin alındığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.

Olay yerine giden ekipler, söz konusu evde genç kızın bıçakla rehin tutulduğunu belirlemesi üzerine, güvenlik şeridi çekerek sokağı yaya ve araç trafiğine kapattı. Daha sonra olay yerine 112 Acil Servis ambulansı istenirken, sivil ve resmi polisler, kız arkadaşını rehin alan genci ikna etmek için uzun süre çaba sarfetti. Evde erkek arkadaşının elinde rehin kalan tutulan kızın babası da olay yerine gelirken, emniyet güçleri rehine olayını gerçekleştiren gençle müzakere etti. Polis, zanlıyı saat 01.00’den 04.00’e kadar süren olayda güçlükle ikna etmeyi başardı.

Polisin pazarlıkları sonucu adı açıklanmayan kız arkadaşını serbest bırakan genç, emniyet güçlerince gözaltına alınarak hızlı bir şekilde polis aracına bindirildi. Zanlı, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, kız arkadaşı da ifadesine başvurulmak üzere karakola sevk edildi.

Polis, gençlerin kimliği ile bilgi vermedi.
Kaynak: İHA