Sivas’ta İntihar Eden Liselinin Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Sivas’ta babasının silahıyla intihar eden Buğra Tanrıverdi’nin organları 5 kişiye umut oldu.

Sivas’ta İntihar Eden Liselinin Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 1’inci sınıfta okuyan 14 yaşındaki Buğra Tanrıverdi, iki gün önce okuldan eve geldikten sonra emniyette teknisyen olarak çalışan babasına ait silahla evin banyosuna girerek intihar etmişti. Annesi Tuğba Tanrıverdi ve kız kardeşi tarafından kanlar içinde yerde bulunan Buğra Tanrıverdi, kaldırıldığı Numune Hastanesi’ne ameliyata alınmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Dün öğle saatlerinde çocuğun beyin ölümü gerçekleşirken, Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi aileden onay aldı. İstanbul, Erzurum ve Samsun'dan Sivas'a gelen sağlık ekipleri, gece gerçekleştirdikleri operasyonla Buğra Tanrıverdi'nin kalbini, akciğerini, karaciğerini ve böbreklerini aldı. Alınan organların; Erzurum, Samsun, Ankara ve İstanbul’da nakil için bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.

Konu hakkında açıklama yapan Numune Hastanesi Anestezi ve Anemasyon Uzmanı Hüseyin Gökyüz, ”Buğra Tanrıverdi adlı hastamız dün ateşli silah yaralanması nedeniyle beyin cerrahisi ekimiz tarafından operasyona alındı. Operasyon sonucunda takip edilmeye başlandı. Yoğun bakımdaki takibi sırasında bugün öğle saatlerinde beyin ölümü tanısı konuldu. Daha sonra aile görüşmesi gerçekleştirildi.

Ailenin organ naklini kabul etmesi sonucunda bağlı bulunduğumuz Erzurum Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Erzurum’dan alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul, Ankara, Erzurum ve Samsun'dan organ nakli ekipleri yola çıktı. Şu an ekibimizin iki tanesi hastaneye ulaşmış durumda. Biz ailenin istediği doğrultusunda hastamızın vücut bütünlüğü bozulmadan gerekli organları alacağız. Organlar şu an sıra bekleyen hastalarımıza nakledilecek” dedi.

Yedikule Hastanesi Hastalıklar Nakil Koordinatörü Hüseyin Yıldırımoğlu ise, “Akciğer nakli ekibinin koordinatörüyüm. 43 yaşındaki bir kadın alıcımız için buraya geldik. Vefat eden ailenin yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz’ diye konuştu.

Kaynak: İHA