Gürsel Tekin: Eğer aday gösterilmezsem kırılırım

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Basın Kulisi’ programında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin önemli açıklamalar yaptı ve soruları yanıtladı.

Gürsel Tekin: Eğer aday gösterilmezsem kırılırım
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım 'ın moderatörlüğünü yaptığı 'Basın Kulisi'programına bu hafta CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Metehan Demir ve Mustafa Ünal konukluk etti.

'Aday gösterilmezsem kırılırım '
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aday Adaylığı açıklanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne aday gösterilmediği takdirde kırılacağını fakat istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ni kazanacağına inandığını belirten Gürsel Tekin, “İstanbul 'u çok iyi bilen bir siyasetçiyim. Hiç mütevazı davranmayacağım. 39 ilçenin sorunlarını da bilirim. 39 ilçedeki yurttaşlarımızın oy tercihlerini de bildiğim için. Ama önümüzdeki günlerde ben değil bir başka arkadaşımız tercih edilecekse de dünyanın sonu değildir bende katkı sunarım.” dedi ve “Davul zurna çalacak değilim kırılırım.” diye ekledi.

‘Marmaray çok doğru bir projedir'
Bir asrın projesi olarak kabul etmem mümkün değil. Yani hepimiz dünyayı geziyoruz. Dünyadaki projelere baktığımızda buna asrın projesi dersek çok doğru olmaz. Ama Türkiye için çok önemli bir projedir. Sonucu nasıl etkileyeceğini bilmiyorum. Elbette olumlu etkiler.

‘Başörtülü aday alabilirim'
Gürsel Tekin, “Belediye başkan adayı olursanız meclis üyeleri içinde başörtülü isim olacak mı?” sorusu üzerine, “Elbette, neden olmasın? Tabiî ki, şuanda başörtülü aday adayı arkadaşlarımız var seçilebilirlerse. CHP'de 10 – 15 yıl önce başörtülü kardeşlerimiz bizim kadın kolu başkanlarımız. İstanbul'da geçen dönem bir aday yarışı oldu. Aday yarışının içinde bir kadın arkadaşımız türbanlıydı. Böyle bir sorun yok.” dedi.

‘Baykal incinmiştir'
Sayın Deniz Baykal ile hiç görüşme imkânım olmadı. Sayın genel başkanımız ile Sayın Baykal arasında mutlaka bir görüşme olmuştur. Nasıl bir görüşme olduğunu bilmediğim için burada bir şey söylemem doğru değildir. Baykal mutlaka incinmiştir. Ama Sayın Baykal'ın her şeyden önce CHP'yi koruyan, CHP'nin iktidar olmasını isteyen bir siyasetçidir. Ne kadar incinip incinmediğini bilemiyorum. Onun adına burada bir şey söyleyemem.

‘Hoca efendiyi arayıp şifa diledim’
Sadece bir geçmiş olsun telefonu. Hoca efendi rahatsızdı biliyorsunuz. Geçmiş olsun diye aradım kendisine şifa diledim. Bu neden bir tartışma konusu oldu doğrusu şaşırıyorum. Galiba insanlıklarımızı da kaybetmişiz. Ben iktidar yetkililerini, Sayın Başbakan’ın annesi rahmetlik olduğunda il giden bir siyasetçiyim veya telefon açan. Sayın Fatma Şahin’in veya benim rahmetlik annem öldüğünde herkes aradı. Bu insani duruşumuzla siyasi duruşumuzu ayırt etmemiz lazım.