Afyonkarahisar'da 10 Köyün Tüzel Kişiliğinin Kaldırılarak Mahalle Yapılması

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, "Artık köyde yaşamak zor değil, şehirlerdekine benzer pek çok imkan oralara da gitti" dedi.


Sel, Afyonkarahisar'da 10 köyün tüzel kişiliğinin kaldırılarak mahalle yapılması konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, merkeze bağlı 31 köyden 10 tanesinin Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlandığının Resmi Gazete'de yayınlandığını dile getirdi.

Hizmetlerde herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını ifade eden Sel, İl Genel Meclisi'nin köylerde çok büyük çalışmalar yaptığını ifade etti.

Özellikle parke konusunda Türkiye'de çok önde gelen illerden olunduğuna dikkati çeken Sel, ilçelere yeni atanan kaymakamların, geldikleri illerde köylere parke döşeme çalışmalarının yeni başladığını, Afyonkarahisar'ın bu konuda çok önde olduğunu söylediklerini aktardı.

Bugüne kadar 1 milyon 700 bin metrekarelik parke taşı döşemesinin yapıldığını belirten Sel, köylerde artık çamurlu yollardan yürünmediğini ifade etti.

Köylere, kanalizasyon konusunda büyük çalışmaların yapıldığına vurgu yapan Sel, "Artık köyde yaşamak zor değil, şehirlerdekine benzer pek çok imkan oralara da gitti. Eskiden, temizlik ve içmek için köy çeşmelerinden insanlar su alırdı, şimdi herkesin evinde su var. Çöpleri toplamaya da başladık. Bu konuda da köylerimizde büyük memnuniyet var" dedi.

Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlanan köylerin, Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık olduğu belirtildi.

Kaynak: AA